Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

Alles over zend(ontvang)ers en toebehoren.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
pd1loi
Berichten: 21
Lid geworden op: 17 jan 2011, 22:19

Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#1 Bericht door pd1loi »

Ik heb een ft-7900 die helemaal leeg is, nu je heb ik wel een backup van een andere ft- 7900 maar bij het inlezen zie ik de file backup.79r staan. Maar die wordt niet gelezen. Ook het programma voor de 7900 gaat die Rik-file maar tot 78r.

pe1cmo
Berichten: 1482
Lid geworden op: 21 mar 2015, 19:42
Roepletters: pe1cmo
Locatie: Lelystad
Contacteer:

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#2 Bericht door pe1cmo »

ja maar een 9700 is geen 7900.

Dis zal een ft- 7900 waarschijnlijk wat anders zijn dan de FT-9700

pd1loi
Berichten: 21
Lid geworden op: 17 jan 2011, 22:19

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#3 Bericht door pd1loi »

Sorry idd een typefout, het is een Yaesu FT-7900. Als de moderator de header even kan aanpassen, b.v.d.

[mod]aangepast[/mod]

Gebruikersavatar
Rene - pg3r
Berichten: 550
Lid geworden op: 18 okt 2009, 15:17
Roepletters: pg3r
Locatie: Rotterdam

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#4 Bericht door Rene - pg3r »

'Meld bericht' (het uitroepteken) werkt het snelst.

Gebruikersavatar
PA3JVA
Berichten: 107
Lid geworden op: 01 apr 2017, 18:54
Roepletters: PA3JVA
Locatie: Heerhugowaard

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#5 Bericht door PA3JVA »

Wat bedoel je precies?
Wil je de backup van een andere 7900 er in zetten en lukt dat niet?
Wat gebruik je voor kabel, software?

Weet je dat als en een 7900 of 7800 wil programmeren je eerst de set die aangesloten is uit moet lezen, dan het bestand selecteren wat je wil gebruiken en je hem dan meestal wel kan programmeren? Dus eerst lezen, dan schrijven.

Of gaat het op PC(software)nivo al fout?
En is er geen connectie met de radio?

Joop

pd1loi
Berichten: 21
Lid geworden op: 17 jan 2011, 22:19

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#6 Bericht door pd1loi »

Ik heb een USB kabel (zie foto) en die werkt tot nu toe in 1 richting. Alleen lezen lukt.
Screenshot_20210606_214149.jpg
.
Het bestand uitlezen.78r pakt de software niet.

Gebruikersavatar
PA3JVA
Berichten: 107
Lid geworden op: 01 apr 2017, 18:54
Roepletters: PA3JVA
Locatie: Heerhugowaard

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#7 Bericht door PA3JVA »

Een imitatie kabel?

Had ik ook geen succes mee.
Wat voor software?


PD0JDG
Berichten: 341
Lid geworden op: 18 okt 2011, 00:27
Roepletters: PD0JDG
Locatie: Parijs

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#9 Bericht door PD0JDG »

Als het is om Nederlandse repeaters te programmeren, kun je voor dit programma excel bestanden op het Internet vinden.

https://chirp.danplanet.com/projects/chirp/wiki/Home

Willekeurig binaire backups (memory dumps) tussen radio’s uitwisselen kan problemen geven. Dat zal de reden zijn dat het programma niet wil schrijven.

pd1loi
Berichten: 21
Lid geworden op: 17 jan 2011, 22:19

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#10 Bericht door pd1loi »

Ik ga maar een nieuwe kabel bestellen, ik denk dat dan het probleem is opgelost.

Gebruikersavatar
PA3GNZ, Tjeerd
Berichten: 4325
Lid geworden op: 25 apr 2005, 14:53
Roepletters: PA3GNZ
Locatie: JO22NB
Contacteer:

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#11 Bericht door PA3GNZ, Tjeerd »

PA3JVA schreef: 06 jun 2021, 20:23 Weet je dat als en een 7900 of 7800 wil programmeren je eerst de set die aangesloten is uit moet lezen, dan het bestand selecteren wat je wil gebruiken en je hem dan meestal wel kan programmeren? Dus eerst lezen, dan schrijven.
Ik zou deze aanwijzing eerst volgen.

Je kan niet naar de set schrijven voor je eerst de set uitgelezen hebt. In dit uitgelezen bestand moet je de gegevens inplaatsen
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


https://www.pa3gnz.nl

pd1loi
Berichten: 21
Lid geworden op: 17 jan 2011, 22:19

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#12 Bericht door pd1loi »

PA3GNZ, Tjeerd schreef: 08 jun 2021, 11:56
PA3JVA schreef: 06 jun 2021, 20:23 Weet je dat als en een 7900 of 7800 wil programmeren je eerst de set die aangesloten is uit moet lezen, dan het bestand selecteren wat je wil gebruiken en je hem dan meestal wel kan programmeren? Dus eerst lezen, dan schrijven.
Ik zou deze aanwijzing eerst volgen.

Je kan niet naar de set schrijven voor je eerst de set uitgelezen hebt. In dit uitgelezen bestand moet je de gegevens inplaatsen
Ja lezen gaat wel maar terug schrijven dus niet. Vandaar ik dus maar een nieuwe kabel bestel.

PD0JDG
Berichten: 341
Lid geworden op: 18 okt 2011, 00:27
Roepletters: PD0JDG
Locatie: Parijs

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#13 Bericht door PD0JDG »

Hou ons op de hoogte of die nieuwe kabel wel toestaat om het geheugen van de set te schrijven.

Ik begrijp niet waarom het aan de kabel ligt. Een applicatie moet de set vertellen dat het geheugen uitgelezen moet worden. Er wordt dus een commando verzonden over die kabel naar de set om het geheugen te lezen en naar de applicatie te sturen via die kabel. De kabel kan dus zenden en ontvangen en lijkt in orde. Heb je al eens met CHIRP geprobeerd?

Gebruikersavatar
PA3JVA
Berichten: 107
Lid geworden op: 01 apr 2017, 18:54
Roepletters: PA3JVA
Locatie: Heerhugowaard

Re: Kan iemand mij helpen aan een backup voor Yaesu FT-7900?

#14 Bericht door PA3JVA »

Je weet dat het 2 verschillende menu's zijn?
Voor lezen en voor schrijven?

Pagina 66 van de user manual.

Joop

Plaats reactie