Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimension

Alles over de diverse digitale modi.
Bericht
Auteur
pa1jn
Berichten: 79
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:40
Roepletters: PA1JN
Locatie: JO21IS

Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimension

#1 Bericht door pa1jn »

Het lijkt, of de set van de frequentie loopt . Was nogal stil, dacht ik, tot ik 4 HZ omhoog draaide naar 3.577 Hz. Dat ging beter.
Ook naar Dimension software gekeken voor het tijdsignaal. Die bleek ineens op een amerikaanse server te staan.
Een europese server werkt veel beter, scheelt 7000 km. in signaaltijd.
http://www.thinkman.com/dimension4/faq.htm En mocht ie niet synchroniseren, als die dat niet doet op meerdere servers, dan is er iets met de firewall, die hem niet doorlaat.

pa1jn
Berichten: 79
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:40
Roepletters: PA1JN
Locatie: JO21IS

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#2 Bericht door pa1jn »

2 dingen : Er is wat veranderd. FT4 en ft8 enz. hebben een eigen frequentie gekregen een paar Hz van elkaar af.
Dus mijn set is wel goed. FT8 is up gegaan naar 7.076 Hz.

punt 2
Dimension doet maar wat, bij opstarten had hij tijdsignaal uit croatie , even later uit Wisconsin.

pa1jn
Berichten: 79
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:40
Roepletters: PA1JN
Locatie: JO21IS

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#3 Bericht door pa1jn »

In dimension/advanced gewenste server vastgezet, denk ik.

Gebruikersavatar
PA1AIS
Berichten: 979
Lid geworden op: 18 okt 2017, 05:37

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#4 Bericht door PA1AIS »

Handig als je vermeld welke set het betreft?
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

http://www.giyf.com/
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AISJO23ta

Gebruikersavatar
19DT2120
Berichten: 824
Lid geworden op: 30 dec 2006, 12:22
Locatie: Eibertjesdarp

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#5 Bericht door 19DT2120 »

Ga eens stoeien met "NTP voor windows van Meinberg" ,als dit eenmaal werkt heb je er geen omkijken meer naar .
Ik heb hier voor ook met D4 liggen stoeien en dat gaf een hoop problemen,nu een paar jaar met deze en ik was al bijna vergeten hoe beroerd D4 was.
https://www.meinbergglobal.com/english/sw/ntp.htm
Soms weet het ook niet meer.........

Gebruikersavatar
PE4BAS
Berichten: 819
Lid geworden op: 25 dec 2005, 23:30
Roepletters: PE4BAS
Locatie: Roodeschool
Contacteer:

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#6 Bericht door PE4BAS »

Ik zou me ook niet vastpinnen op Dimension4. Heeft bij mij jaren gewerkt en opeens werkte het niet meer.

Kijk ook eens naar:

https://timesynctool.com/

Of nog een mooiere specifiek gemaakt voor WSJT-X en aanverwant.

https://www.dxshell.com/jtsync.html

Gebruikersavatar
PA1AIS
Berichten: 979
Lid geworden op: 18 okt 2017, 05:37

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#7 Bericht door PA1AIS »

Een erg fijne time sync is bkttime
https://www.maniaradio.it/en/bkttimesync.html

Universeel doordat je kan kiezen tussen GPS of NTP of beide als fallback.
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

http://www.giyf.com/
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AISJO23ta

pa1jn
Berichten: 79
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:40
Roepletters: PA1JN
Locatie: JO21IS

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#8 Bericht door pa1jn »

PA1AIS schreef:Handig als je vermeld welke set het betreft?
Set is wel goed, maar er zijn blijkbaar nieuwe frequenties vastgelegd om storing te voorkomen tussen FT4 , FT8 enz.
Zitten maar een paar Hz. uit elkaar. Heb omhoog gedraaid, daar genoeg signaal van FT8.
heb een FT 857D.

Gebruikersavatar
Rene - pg3r
Berichten: 516
Lid geworden op: 18 okt 2009, 15:17
Roepletters: pg3r
Locatie: Rotterdam

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#9 Bericht door Rene - pg3r »

pa1jn schreef: Zitten maar een paar Hz. uit elkaar.
Volgens mij bedoel je kHz.

pa1jn
Berichten: 79
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:40
Roepletters: PA1JN
Locatie: JO21IS

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#10 Bericht door pa1jn »

Ext. geluidskaart USB van 3D Sound even verwisseld, JTDX opnieuw geïnstalleerd, . Signaal op de waterval, Mic en LS ingangen goed.
ik weet het niet meer.

PD0JDG
Berichten: 331
Lid geworden op: 18 okt 2011, 00:27
Roepletters: PD0JDG
Locatie: Parijs

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#11 Bericht door PD0JDG »

En de tijdklok van de computer? Hou die binnen 1 seconde afwijking van de werkelijke tijd. Als dat via Internet tijd synchronisatie niet werkt, dan kun je altijd nog GPS gebruiken.

pa1jn
Berichten: 79
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:40
Roepletters: PA1JN
Locatie: JO21IS

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#12 Bericht door pa1jn »

PD0JDG schreef:En de tijdklok van de computer? Hou die binnen 1 seconde afwijking van de werkelijke tijd. Als dat via Internet tijd synchronisatie niet werkt, dan kun je altijd nog GPS gebruiken.
Je hebt de discussie niet gelezen, merk ik.

pa1jn
Berichten: 79
Lid geworden op: 07 okt 2015, 19:40
Roepletters: PA1JN
Locatie: JO21IS

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#13 Bericht door pa1jn »

PA1AIS schreef:Handig als je vermeld welke set het betreft?
de link werkt niet, sorry

Gebruikersavatar
PE5TT
Berichten: 852
Lid geworden op: 19 jul 2010, 14:43
Roepletters: PE5TT
Locatie: JO21TV
Contacteer:

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#14 Bericht door PE5TT »

PE4BAS schreef: Kijk ook eens naar:

https://timesynctool.com/
NetTime is dat, die gebruik ik al jaren, klein, opensource, betrouwbaar. ik heb de NTP server van mijn provider als eerste ingesteld.
Ik moest even kijken of het nog steeds draait, en dat doet het, next sync over 23min , laatste sync afwijking -134ms . loopt als een tierelier
73, Marcel de PE5TT in JO21TV https://www.daverveld.eu

Gebruikersavatar
PA1AIS
Berichten: 979
Lid geworden op: 18 okt 2017, 05:37

Re: Set loopt van frequentie in JTDX en tijdsignaal Dimensio

#15 Bericht door PA1AIS »

pa1jn schreef:
PA1AIS schreef:Handig als je vermeld welke set het betreft?
de link werkt niet, sorry
Die link werkt wel degelijk!
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

http://www.giyf.com/
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AISJO23ta

Plaats reactie