FT 897D vermogen op 70 cm

Alles over zend(ontvang)ers en toebehoren.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Pd2Juz
Berichten: 751
Lid geworden op: 16 nov 2007, 19:55

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#16 Bericht door Pd2Juz »

Zo is dat.
Ben benieuwd wat eruit komt.
Set komt van S.K.
Ik weet de geschiedenis verder niet.

Gebruikersavatar
Pd2Juz
Berichten: 751
Lid geworden op: 16 nov 2007, 19:55

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#17 Bericht door Pd2Juz »

Inmiddels bericht van Leo.
Er kwam een watt of 16 uit, mijn Diamond wijkt dus flink af.
En die van de buurman ook. 8)
Hij is na gelopen, en afgeregeld, dus weer in orde.
Leo, nogmaals bedankt voor de vlotte service, en nette kosten.

Gebruikersavatar
pe1rea
Berichten: 1441
Lid geworden op: 27 dec 2008, 10:18
Locatie: Warmenhuizen

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#18 Bericht door pe1rea »

Dat is mooi, en hieruit blijkt dat niet alles is wat het lijkt..... :mrgreen:
73 Jinny .--. . .---- .-. . .- PE1REA
Email, put VRZA dot NL behind the call
Mail from: yahoo, hotmail, aol and msn goes unread /dev/null
This message is NOT scanned by any Anti Virus software :-)

Gebruikersavatar
Pd2Juz
Berichten: 751
Lid geworden op: 16 nov 2007, 19:55

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#19 Bericht door Pd2Juz »

Nee, zo is dat.
Ging uit van 2 betrouwbare meters.
Ben er van geschrokken.
Dacht dat Diamond toch wel aardige spullen had.
Maar eens op zoek naar een betrouwbare Watt meter.
(Iemand tips ?)

Snof
Berichten: 117
Lid geworden op: 30 mar 2020, 11:30

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#20 Bericht door Snof »

Je kunt de meter toch kalibreren, mijn Daiwa CN-901-HP 2 gaf bijna het dubbelen vermogen aan....heb hem afgesteld achter een Bird 43

pe1cmo
Berichten: 1734
Lid geworden op: 21 mar 2015, 19:42
Roepletters: pe1cmo
Locatie: Lelystad
Contacteer:

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#21 Bericht door pe1cmo »

Ja, maar ook een bird kan aardig afwijken.

Maar een echte wattmeter is toch heel wat anders dan een staande golf meter, vroeger kassie belazer genaamd. Of te wel, je meet wat maar weet niet wat.

Ikzelf heb een millie wattmeter (R&S NRP met de juiste meetkop) en verzwakkers om zo binnen een kleine marge te meten. Of ik gebruik een HF meetset die ook vermogens meet, maar de vogel (bird) is voor in het veld hooguit om te kijken of iets werkt.

Gebruikersavatar
pe1rea
Berichten: 1441
Lid geworden op: 27 dec 2008, 10:18
Locatie: Warmenhuizen

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#22 Bericht door pe1rea »

Een Bird heeft al van nature een afwijking van 5% volle schaal...
Inderdaad, leuk om te kijken of ergens iets uitkomt, maar niet voor nauwkeurige metingen.
73 Jinny .--. . .---- .-. . .- PE1REA
Email, put VRZA dot NL behind the call
Mail from: yahoo, hotmail, aol and msn goes unread /dev/null
This message is NOT scanned by any Anti Virus software :-)

Snof
Berichten: 117
Lid geworden op: 30 mar 2020, 11:30

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#23 Bericht door Snof »

5% op volle schaal is voor mij nauwkeurig genoeg om diverse radio's even te kunnen controleren.

Gebruikersavatar
Pd2Juz
Berichten: 751
Lid geworden op: 16 nov 2007, 19:55

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#24 Bericht door Pd2Juz »

https://youtu.be/AedtZMSNsj8
Interessant filmpje, over reparatie, en afregelen van de Diamond SX-600

Met gebruikmaking van een LP 100 A Watt meter.
( wel prijzig, maar interessant app)

Gebruikersavatar
Pd2Juz
Berichten: 751
Lid geworden op: 16 nov 2007, 19:55

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#25 Bericht door Pd2Juz »

Het word in mijn ogen nog vreemder.
Net de diamond aangesloten op een FT 991A.
Op 70cm , de waarde in het menu gezet op 20W.
Volgens de diamond geeft hij :30 W.
( waar de waarde op de FT897D , ongeveer 8 W was.
Ook daar de waarde op 20 W gezet)
Kan het nog onbetrouwbaarder worden?

Als je dus de alignment procedure zou doen volgens het filmpje, en je pakt een andere transceiver, dan zou alles weer om zeep gaan?

Gebruikersavatar
pe1rea
Berichten: 1441
Lid geworden op: 27 dec 2008, 10:18
Locatie: Warmenhuizen

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#26 Bericht door pe1rea »

Als het echt om meten gaat, op een dummy, en een scoop erop.
Dan kan je meten met in acht neming vd specs vd scoop.
Je weet dan het vermogen op 50ohm en kan je vandaaruit verder borduren..
73 Jinny .--. . .---- .-. . .- PE1REA
Email, put VRZA dot NL behind the call
Mail from: yahoo, hotmail, aol and msn goes unread /dev/null
This message is NOT scanned by any Anti Virus software :-)

PA0LMD
Berichten: 2021
Lid geworden op: 20 aug 2010, 20:29
Roepletters: PA0LMD
Locatie: Oldebroek
Contacteer:

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#27 Bericht door PA0LMD »

Gemeten met dezelfde kabels en dezelfde dummyload ?
Zet anders de 991 eens op 50 Watt en meet nogmaals, die 20 Watt volgens menu is geen exacte waarde.
Meten is (z)weten

Gebruikersavatar
Pd2Juz
Berichten: 751
Lid geworden op: 16 nov 2007, 19:55

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#28 Bericht door Pd2Juz »

Misschien ben ik verkeerd bezig...?
Ik meet op de antenne, heb geen dummyload.
Inderdaad zelfde kabels gebruikt.

991A , in menu op 50 W gezet.( vhf+uhf)
Meet op 430 : 70 W op de diamond.
Meet op 145MHz: 60W op de diamond

Gebruikersavatar
PA2RU
Berichten: 1682
Lid geworden op: 14 apr 2007, 18:15
Roepletters: PA2RU
Locatie: Emmen
Contacteer:

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#29 Bericht door PA2RU »

Pd2Juz schreef: 24 sep 2022, 10:03 Misschien ben ik verkeerd bezig...?
Ik meet op de antenne, heb geen dummyload.
Inderdaad zelfde kabels gebruikt.

991A , in menu op 50 W gezet.( vhf+uhf)
Meet op 430 : 70 W op de diamond.
Meet op 145MHz: 60W op de diamond
Je wattmeter is wel erg royaal als ik dat zo bekijk....
Toch eens kijken of je ergens een dummyload kunt scoren....
73 René PA2RU

Gebruikersavatar
Pd2Juz
Berichten: 751
Lid geworden op: 16 nov 2007, 19:55

Re: FT 897D vermogen op 70 cm

#30 Bericht door Pd2Juz »

Ha Rene!.
Ja ergens klopt er iets niet...

Plaats reactie