Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 26 jan 2021, 06:20

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 05 jan 2021, 07:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 nov 2007, 16:19
Berichten: 3566
Ik heb op QRZ gelezen dat van de oudere IC7300 sets de backup batterij defect kan gaan.
Maar ik las ook dat de nieuwste modellen een super condensator hebben.

Weet iemand of dat klopt, en eventueel vanaf wel serienummer deze er dan in zit.

_________________
Retired opp


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 05 jan 2021, 11:39 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 mei 2007, 11:08
Berichten: 2289
Woonplaats: Krabbendijke
Geen idee Steef. Wat ik wel weet is dat de interne batterij inderdaad snel leeg raakt maar dit te ondervangen is door eens per maand 2 dagen de voeding aan te zetten. De TRX zelf hoeft niet aan te staan.
Er is ook een gemakkelijke modificatie uit te voeren (zeker voor jou :wink: ) waarbij de gesoldeerde batterij vervangen wordt door een houder voor een verwisselbare batterij.
Mijn 7300 staat veel te weinig aan dus het batterij probleem is zeker bekend. De mod moet nog een keertje worden uitgevoerd.

_________________
73, Maarten PD2R/OV2T

TRX: Icom IC-7300 / Yaesu FT 857D
Ant: End Fed antennes voor 20 en 40 meter / Diamond X-30
Website: PI4DX Contest Group Zeeuws-Vlaanderen
QRZ pagina: PD2R


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 05 jan 2021, 17:41 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2789
Woonplaats: Heerenveen (JO22xx)
Mijn 7300 staat ook te weinig aan om de interne batterij opgeladen te houden, dus de tijd staat regelmatig op 00:00. Die tijd gebruik ik niet, dus niet heel erg. De config blijft wel gewoon bewaard en als die al eens weg mocht vallen, dan heb ik de backup op SD kaartje nog.

Inmiddels zet ik de voeding wel zo nu en dan even aan, als ik er om denk. Gewoon omdat het kan.

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, communicatie enthousiasteling, zendamateur (PC5E/AC2E/SP20EJ), scannerluisteraar, lokaal/regionaal/nationaal/internationaal scout, IT Security Expert
Icom IC7300, Icom IC-7000, X50N (14m asl), Diamond WD330S (sloper, 6-12m asl), Kenwood TH-F7E, 2x Anytone AT-D578UV (base, mobile), 3x Anytone AT-D878UV, MMVDM duplex hotspot, 20x Baofeng BF888S.
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, Scannerfrequenties NL e.o, Beginnen met DMR, DMR codeplug maken


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 05 jan 2021, 22:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 mei 2007, 11:08
Berichten: 2289
Woonplaats: Krabbendijke
Over het algemeen geen erg maar er zijn er die beweren dat hun 7300 niet meer wilde booten vanwege de lege batterij. Concrete bewijzen heb ik daar echter niet voor gezien.

_________________
73, Maarten PD2R/OV2T

TRX: Icom IC-7300 / Yaesu FT 857D
Ant: End Fed antennes voor 20 en 40 meter / Diamond X-30
Website: PI4DX Contest Group Zeeuws-Vlaanderen
QRZ pagina: PD2R


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 05 jan 2021, 22:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 jan 2020, 21:42
Berichten: 56
Woonplaats: JO32bl
elsinga schreef:
... dus de tijd staat regelmatig op 00:00. Die tijd gebruik ik niet, dus niet heel erg. ...

Ik heb deze klok altijd op UTC staan en wordt elke keer dat ik de set aansluit met een pc/laptop door middel van een scriptje netjes op tijd gezet. Nooit een merkbaar tijdsverschil gezien ;)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 09 jan 2021, 14:33 
Offline

Geregistreerd: 02 sep 2020, 19:50
Berichten: 4
Citaat:
Ik heb deze klok altijd op UTC staan en wordt elke keer dat ik de set aansluit met een pc/laptop door middel van een scriptje netjes op tijd gezet. Nooit een merkbaar tijdsverschil gezien ;)

Kan je hier eens posten of een verwijzing zetten hoe je dat doet... de tijd aanpassen via de pc/laptop ;)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 09 jan 2021, 22:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 jan 2020, 21:42
Berichten: 56
Woonplaats: JO32bl
PA4GR schreef:
Citaat:
Ik heb deze klok altijd op UTC staan en wordt elke keer dat ik de set aansluit met een pc/laptop door middel van een scriptje netjes op tijd gezet. Nooit een merkbaar tijdsverschil gezien ;)

Kan je hier eens posten of een verwijzing zetten hoe je dat doet... de tijd aanpassen via de pc/laptop ;)

Oh ja hoor, geen probleem. Kijk hier maar eens. Geen rocket-science hoor en ik heb het ook maar van een ander.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 10 jan 2021, 23:17 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2014, 21:27
Berichten: 3
Hallo,

Ik ben Martin, PA2MP en kom uit Vaassen (Gld).
Lees al een tijdje mee op dit forum maar nog niet eerder iets gepost.
Heb ook een 7300 waarvan de levensduur van de batterij aan het eind is...
Was al online aan het zoeken hoe ik deze kon vervangen toen ik dit topic tegen kwam.
Goed idee om de tijd van de set te syncen met je pc.
Heb wel linux maar alleen op mijn server, op mijn werkstation staat Win10.
Daarom er maar even een PowerShell scriptje van gemaakt.

Scriptje bijgevoegd, misschien heeft iemand er iets aan.

(extensie .txt even wijzigen in .ps1)


Bijlagen:
TijdDatum.txt [2.02 KiB]
51 keer gedownload
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 11 jan 2021, 07:49 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2789
Woonplaats: Heerenveen (JO22xx)
Ik heb al ergens een Python script gevonden en net toen ik dat wilde opslaan kwam ik op mijn computer een klein Windows programmaatje tegen die dat ook kan. Er zijn nu dus al 3 manieren. :)

Voordeel van Powershell is dat je geen extra scriptingtool nodig hebt op recente Windows machines.

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, communicatie enthousiasteling, zendamateur (PC5E/AC2E/SP20EJ), scannerluisteraar, lokaal/regionaal/nationaal/internationaal scout, IT Security Expert
Icom IC7300, Icom IC-7000, X50N (14m asl), Diamond WD330S (sloper, 6-12m asl), Kenwood TH-F7E, 2x Anytone AT-D578UV (base, mobile), 3x Anytone AT-D878UV, MMVDM duplex hotspot, 20x Baofeng BF888S.
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, Scannerfrequenties NL e.o, Beginnen met DMR, DMR codeplug maken


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 11 jan 2021, 11:00 
Offline

Geregistreerd: 21 aug 2016, 17:28
Berichten: 242
Woonplaats: Zaanstad
Mooie oplossing voor de backup batterij. Foto's zijn klikbaar voor vergroting.

http://sp3rnz.blogspot.com/2020/04/ic-7 ... ement.html

_________________
Icom 7300, Icom 7000 met LDG IT-100 tuner, Kenwood TM-V71, Icom IC-E92D


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 11 jan 2021, 11:31 
Offline

Geregistreerd: 21 sep 2006, 09:27
Berichten: 983
Woonplaats: Tilburg
PD7HB schreef:
Mooie oplossing voor de backup batterij. Foto's zijn klikbaar voor vergroting.

http://sp3rnz.blogspot.com/2020/04/ic-7 ... ement.html


Die zag ik al eerder; zou zelf de batterijhouder niet op de processor monteren maar tegen de binnenkant van de behuizing.

_________________
PA1PXL | Yaesu FT-2000, FT-817ND, Icom IC-7300
JRC, Kenwood, Yaesu Vintage
http://pa1pxl.blogspot.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 11 jan 2021, 22:42 
Offline

Geregistreerd: 21 sep 2006, 09:27
Berichten: 983
Woonplaats: Tilburg
PA2MP schreef:
Hallo,

Ik ben Martin, PA2MP en kom uit Vaassen (Gld).
Lees al een tijdje mee op dit forum maar nog niet eerder iets gepost.
Heb ook een 7300 waarvan de levensduur van de batterij aan het eind is...
Was al online aan het zoeken hoe ik deze kon vervangen toen ik dit topic tegen kwam.
Goed idee om de tijd van de set te syncen met je pc.
Heb wel linux maar alleen op mijn server, op mijn werkstation staat Win10.
Daarom er maar even een PowerShell scriptje van gemaakt.

Scriptje bijgevoegd, misschien heeft iemand er iets aan.

(extensie .txt even wijzigen in .ps1)


Dank voor het delen; net getest en werkt prima.
Ik laat deze door een cmd aftrappen tijdens het opstarten van Windows zodat ik er zelf niets meer aan hoef te doen.

_________________
PA1PXL | Yaesu FT-2000, FT-817ND, Icom IC-7300
JRC, Kenwood, Yaesu Vintage
http://pa1pxl.blogspot.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 13 jan 2021, 21:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 798
Woonplaats: Roodeschool
Martin, bedankt voor het scriptje. Het lijkt me handig. Echter heb geen flauw idee hoe ik zoiets zo vanaf het bureaublad opstart. Vermoed dat ik eerste een .bat file moet maken waarin ik powershell oproep en dat de .ps1 script run? Of kan ik rechtstreeks de script openen? Uiteraard moet er even wat aangepast worden in de script m.b.t. de COM poort etc. dat is logisch.

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 14 jan 2021, 01:15 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2014, 21:27
Berichten: 3
Hallo Bas,
PowerShell is een shell / scripttaal voor Windows. Deze zit standaard geïntegreerd in Windows Server en vanaf Win7 ook op de desktop versies.
Een PowerShell script (.ps1) lijkt op een .cmd of .bat bestand maar is veel uitgebreider en krachtiger.
Een .ps1 bestand start je niet zoals .bat vanaf de command line (dos venster) maar vanuit de PowerShell.
Als je het script hebt gedownload zet je hem bijvoorbeeld op je buroblad en hernoem je deze naar bv. TijdDatum.ps1
(Kreeg het bestand met deze extensie niet geupload...).
Dan klik je met je rechtermuis op het bestand en selecteerd "Eigenschappen". Afhankelijk van je beveiligingsinstellingen in Windows zal deze waarschijnlijk geblokkeerd zijn. Zet in dat geval een vinkje bij “Blokkering opheffen”.
Je kunt scriptje in bv. kladblok of andere txt editor naar behoefte aanpassen.
De .ps1 kun je uitvoeren door met je rechtermuis op het bestand te klikken en dan "Run with PowerShell".
Je kunt eventueel het script uitvoeren bij de start van Windows of na inloggen dmv. de taakplanner.
Start hiermee PowerShell met als parameter "-File {pad}\TijdDatum.ps1"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 14 jan 2021, 12:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 feb 2011, 10:25
Berichten: 1036
PD7HB schreef:
Mooie oplossing voor de backup batterij. Foto's zijn klikbaar voor vergroting.

http://sp3rnz.blogspot.com/2020/04/ic-7 ... ement.html


Deze mod betreft een CR2032 lithium cel, niet-oplaadbaar. Op zich prima maar de set probeert deze wel te laden met 6mA. Zou dat goed gaan? Kan de batterij daar tegen?
Denk wel dat het een zinvolle en simpele mod is.

_________________
Proud owner of IC-7300 - IC-9700 - IC-705 - SEM-35 - SEM-52S - VX-8 - TH-79 and a load of (s)crap.
APRS Digi-sysop "Heuvelland Digi Hulsberg" @ 144.800 MHz & 50.700 MHz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 14 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling