cw via klavier

Alles over morse.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
on4avt
Berichten: 1502
Lid geworden op: 12 jan 2011, 13:48

cw via klavier

#1 Bericht door on4avt »

Dag,
ik zou graag cw gaan doen via het klavier van mijn laptop ,maar ik geraak er maar niet uit hoe?
ik heb HRD log en LOG4OM.
Daar is de mogelijkheid ,maar ik krijg het niet op gang.
Mijn IC 7100 hier in 6W7 is via een usb verbonden aan de laptop.
Zijn er die het op die manier kunnen?
Graag raad .
Willy

Gebruikersavatar
pa3a
Berichten: 409
Lid geworden op: 14 jan 2014, 09:53
Roepletters: PA3A
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

Re: cw via klavier

#2 Bericht door pa3a »

Zit bv ook in N1MM Logger+
Ctl-k om het aan te zetten.
73,
Arie Kleingeld PA3A
https://pa3a.nl
Wiskunde, radiocommunicatie, digital signal processing, CW

Radioot
Berichten: 1038
Lid geworden op: 09 aug 2009, 04:47

Re: cw via klavier

#3 Bericht door Radioot »

Ja dat kan met DM780 onderdeel van HRD.
selecteer CW als mode.
Je kun ontvangen en zenden, macro's en vrije tekst gebruiken.

K0PIR heeft veel informatie over de instellingen.

Als het niet lukt zou ik eens kijken naar cwtype (gratis).

on4avt
Berichten: 1502
Lid geworden op: 12 jan 2011, 13:48

Re: cw via klavier

#4 Bericht door on4avt »

Ga die eens bekijken. Want met usb krijg ik niks. Cw type geïnstalleerd, maar met usb connected alleen gaat het niet.
73

Radioot
Berichten: 1038
Lid geworden op: 09 aug 2009, 04:47

Re: cw via klavier

#5 Bericht door Radioot »

Jawel in CWType kies Setup>Inteface> Key/PTT port type: Selecteer COM-Port (via Windows API)

En Key/PTT port number: een van de twee virtuele COM poorten De enchance is voor CAT, de standaard is voor CW. Zie onder Windows Apparaat beheer > Poorten (COM&LPT)

Onder Key/PTT port pins
Key: RTS
de rest op NONE

Verder misschien IC7100 instelling voor CW op USB (de hardware niet de mode, hi) instellen.

Afbeelding

Afbeelding

Radioot
Berichten: 1038
Lid geworden op: 09 aug 2009, 04:47

Re: cw via klavier

#6 Bericht door Radioot »

Lukt het al ?

Eventueel kan het ook met gratis fldigi en flrig, keyer zit in flrig.

Zo stel je het in:

http://www.w1hkj.com/flrig-help/ic7100_ ... 7100_setup

Plaats reactie