MD-100 aansluiten op FTM-100

Alles over spraak.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
ON4RUB
Berichten: 77
Lid geworden op: 27 jun 2013, 10:46
Roepletters: ON4RUB
Locatie: evergem
Contacteer:

MD-100 aansluiten op FTM-100

#1 Bericht door ON4RUB »

Beste collega amateurs,

Ik vroeg me af of het mogelijk was om een interface kabeltje te maken om de MD-100 tafel microfoon aan te sluiten op de FTM100 set.
Enkel de audio en de ptt knop dienen functioneel te zijn.
De md100 heeft een rJ45 connectie en is een dynamische mic, de MH48 (standaard mic geleverd bij de FTM100) heeft een RJ12 connector en gebruikt een electret mic.

graag jullie input :wink:

73 de on4rub
Bijlagen
yaesu mic.jpg

Gebruikersavatar
ON4RUB
Berichten: 77
Lid geworden op: 27 jun 2013, 10:46
Roepletters: ON4RUB
Locatie: evergem
Contacteer:

Re: MD-100 aansluiten op FTM-100

#2 Bericht door ON4RUB »

niemand enige opmerking? :(

hhout
Berichten: 25
Lid geworden op: 29 apr 2016, 20:26
Roepletters: PA0HVH

Re: MD-100 aansluiten op FTM-100

#3 Bericht door hhout »

De MD-100 heeft 2 aansluitingen, n.l. een ronde en een RJ45. De microfoonkabel heeft ook 2 connectors, n.l. een ronde en een RJ45. Voor je ftm100 stop je de RJ45 connector in de set en het andere eind van de kabel in de ronde connector van de MD-100. En dat werkt gewoon.
Henk, PA0HVH - F license + CW. Loc: JO21SK. TRX: IC-9100, ID-51, IC-705, Yaesu VX-3. Antennas: ZS6BKW for HF, 10 el H Yagi (DK7ZB) for 2, 5/7 el V Yagi for 2/70

Gebruikersavatar
PE1MBS
Berichten: 72
Lid geworden op: 24 jul 2015, 21:17

Re: MD-100 aansluiten op FTM-100

#4 Bericht door PE1MBS »

Weet je dat zeker hhout, heb je het zelf zo aangesloten?
Als ik de aansluitingen zo bekijk is dat niet 1 op 1 aan te sluiten of Yaesu moet altijd dezelfde pinbezetting hanteren met een specifieke kabel....
Ik denk dat je alleen de ptt en de mic aan kunt/moet sluiten maar dat de impedantie van de MD te laag is voor de FTM.

73's
John

hhout
Berichten: 25
Lid geworden op: 29 apr 2016, 20:26
Roepletters: PA0HVH

Re: MD-100 aansluiten op FTM-100

#5 Bericht door hhout »

pe1mbs,

Je hebt gelijk. Ik heb mijn MD-100 aangesloten op de FT-817. Dat werkt maar ik zie dat die een andere pinning heeft dan de FTM100D. Wellicht heeft Hamshop een verloopkabel, want de MD-100 staat wel vermeld bij de accessoires bij de FTM100D. Of zelf een verloopkabeltje maken.

Groeten, Henk
Henk, PA0HVH - F license + CW. Loc: JO21SK. TRX: IC-9100, ID-51, IC-705, Yaesu VX-3. Antennas: ZS6BKW for HF, 10 el H Yagi (DK7ZB) for 2, 5/7 el V Yagi for 2/70

Gebruikersavatar
PE1DON
Berichten: 43
Lid geworden op: 26 feb 2009, 05:25
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: MD-100 aansluiten op FTM-100

#6 Bericht door PE1DON »

Ik zat met de zelfde uitdaging. Het probleem met de MD-100 naar de FTM100/400 is het uitgangssignaal van de MD-100. De FTM100/400 verwacht iets meer "porrie". Ik heb ook een Icom SM-30 desktop microfoon. Deze levert voldoende signaal naar de FTM100/400 omdat er een electret-microfoon in zit.
Je moet alleen een verloopkabeltje maken zodat je de SM-30 op de FTM100/400 aan kunt sluiten. Dit schema kun je op mijn website vinden : http://www3.pe1don.nl/index.php/wires-x ... 100-ftm400

PH0KOB
Berichten: 82
Lid geworden op: 20 nov 2016, 23:12
Roepletters: PH0KOB

Re: MD-100 aansluiten op FTM-100

#7 Bericht door PH0KOB »

klein mod-je om direct 3Db winst te maken..een draadje over een officieel punt dat ook in het schema staat.

plaatje van internet gehaald..
md100a8.jpg
md100a8.jpg (12.05 KiB) 25737 keer bekeken

hier ook info voor de ftm100

https://mikewest25.wixsite.com/2e0ftg/diy-projects

Gebruikersavatar
PE1DON
Berichten: 43
Lid geworden op: 26 feb 2009, 05:25
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: MD-100 aansluiten op FTM-100

#8 Bericht door PE1DON »

PE1DON schreef:Ik zat met de zelfde uitdaging. Het probleem met de MD-100 naar de FTM100/400 is het uitgangssignaal van de MD-100. De FTM100/400 verwacht iets meer "porrie". Ik heb ook een Icom SM-30 desktop microfoon. Deze levert voldoende signaal naar de FTM100/400 omdat er een electret-microfoon in zit.
Je moet alleen een verloopkabeltje maken zodat je de SM-30 op de FTM100/400 aan kunt sluiten. Dit schema kun je op mijn website vinden : http://www3.pe1don.nl/index.php/wires-x ... 100-ftm400
Kleine update. De genoemde URL werkt niet meer, dat is nu http://www4.pe1don.nl/2020/04/24/een-ta ... 00-ftm400/

Plaats reactie