Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

Alles over de diverse digitale modi.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
pe1hbe
Berichten: 13
Lid geworden op: 28 mei 2022, 20:07
Roepletters: pe1hbe

Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#1 Bericht door pe1hbe »

Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met D-Star. Icom brengt het gratis programma RS-MS3A voor Android en RS-MS3W voor Windows uit. Met deze software kun je met je D-Star porto of transceiver in ‘terminal’ mode via smartphone of computer verbinding maken met de D-Star repeater.
Helaas lukt het mij niet om een en ander werkend te krijgen. Ik krijg steeds de foutmelding dat het niet lukt om een connectie te maken.Een zoektocht op internet en Youtube levert ook geen werkende voorbeelden op. Wie is het wel gelukt om RS-MS3A werkend te krijgen? Graag hoor ik de instellingen van transceiver en software.

Natuurlijk weet ik dat er alternatieve software is waarmee hetzelfde doel kan worden bereikt, maar ik wil het graag via de software van Icom proberen.

ON1LX
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jun 2024, 15:35
Roepletters: ON1LXL

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#2 Bericht door ON1LX »

Idem hier, ik probeer al enkel weken dat programma aan de praat te krijgen via mijn android mobieltje en steeds dezelfde foutcode: unable to connect the network! En ik ben op een Icom G3 server/reflecto/repeater geregistreerd.
Ik kijk ook uit naar een mogelijke oplossing voor “dit” programma. Ik weet ook dat er andere mogelijkheden zijn.
Mvg,
Luc
ON1LX

pe1hbe
Berichten: 13
Lid geworden op: 28 mei 2022, 20:07
Roepletters: pe1hbe

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#3 Bericht door pe1hbe »

Hallo Luc,

Mag ik vragen bij welke G3-server je bent geregistreerd?

En hoe weet je dat de juiste Icom-software op die server is geïnstalleerd? Ik ben er inmiddels achter dat RS-RP3C (G3) gateway control software van Icom op zo’n server moet draaien. Het is mij echter niet duidelijk hoe je er achter kunt komen of die software wordt gebruikt.

Met vriendelijke en onderzoekende groet,

Ron

ON1LX
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jun 2024, 15:35
Roepletters: ON1LXL

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#4 Bericht door ON1LX »

Geen probleem Ron,
Ik heb mij ooit op basis van een YouTube filmpje geregistreerd op WB1GOF. Om nu te weten of hij op G2 of G3 draait zie je "Personal Information page of the gateway". Kijk op de volgende link, daar zie je het verschil: https://www.va6mo.ca/reflector/xlx-terminal-mode/
Ik da een dezer dagen toch eens proberen via een Japanse gateway!

Mvg,
Luc
ON1LX

pe1hbe
Berichten: 13
Lid geworden op: 28 mei 2022, 20:07
Roepletters: pe1hbe

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#5 Bericht door pe1hbe »

Op de website http://dsync.dstar.info/ kun je zien welke versie van de software op de repeater wordt gebruikt. Daaruit blijkt dat PI1UTR (daar ben ik geregistreerd) en WB1GOF beiden G3 gebruiken. Nu weet ik niet zeker of dit dan ook automatisch de vereiste RS-RP3C is.

Vanavond alles nog eens geprobeerd en weer de foutmelding…..

ON1LX
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jun 2024, 15:35
Roepletters: ON1LXL

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#6 Bericht door ON1LX »

Volgens wat ik gelezen heb, zou dit toch moeten. Ik heb juist via Japanse IP adressen eens getest en steeds hetzelfde resultaat "niets"!

PD0JDG
Berichten: 514
Lid geworden op: 18 okt 2011, 00:27
Roepletters: PD0JDG
Locatie: Parijs

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#7 Bericht door PD0JDG »

https://www.icomeurope.com/wp-content/u ... _ENG_1.pdf

Ik ben geen specialist op dit gebied. Maar Icom heeft het in dit document over instellingen van de Internet router.

Ik heb in jullie verhaal daar niets over gelezen.

Success, Jaap

ON1LX
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jun 2024, 15:35
Roepletters: ON1LXL

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#8 Bericht door ON1LX »

Ik probeer rechtstreeks via een mobieltje te werken:

ON1LX
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jun 2024, 15:35
Roepletters: ON1LXL

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#9 Bericht door ON1LX »

Pagina 7
mvg,
Luc

pe1hbe
Berichten: 13
Lid geworden op: 28 mei 2022, 20:07
Roepletters: pe1hbe

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#10 Bericht door pe1hbe »

Hallo Jaap,

Bedankt voor het meedenken. Het document van Icom kende ik.
Ik heb poort 40000 geforward. Daar zit volgens mij het probleem niet. Bij gebruik van een smartphone die met 4g of 5g werkt hoeft dat forwarden niet.

Met vriendelijke groet,

Ron

PD0JDG
Berichten: 514
Lid geworden op: 18 okt 2011, 00:27
Roepletters: PD0JDG
Locatie: Parijs

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#11 Bericht door PD0JDG »

Graag gedaan Ron.

ON1LX
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jun 2024, 15:35
Roepletters: ON1LXL

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#12 Bericht door ON1LX »

Hey Ron,
Vandaag enkele nog enkele testen gedaan en met reflectors krijg ik steeds dezelfde fout. Geef ik repeater in dan krijg ik die fout niet meer, maar tot op heden geen contact.

Mvg,
Luc

ON1LX
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jun 2024, 15:35
Roepletters: ON1LXL

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#13 Bericht door ON1LX »

Hey Ron,

Blijkbaar kan ik een link leggen naar PI1HGD, maar tot op heden geen antwoord gekregen.

Mvg,
Luc
ONLX
Schermafbeelding 2024-06-10 PI1hgd.jpg

pe1hbe
Berichten: 13
Lid geworden op: 28 mei 2022, 20:07
Roepletters: pe1hbe

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#14 Bericht door pe1hbe »

Hoi Luc (en andere lezers),

Dat is goed nieuws! In ieder geval een hoopvolle eerste stap.

Kun je aangeven wat de instellingen van de software zijn?
Heb je je roepnaam aangemeld bij de repeater of ‘gewoon’ in de terminal mode contact gezocht?
Heb je iets veranderd in de instellingen van de transceiver?
Weet je wat je nu anders heb gedaan dan eerst?

Helaas heb ik zelf waarschijnlijk deze week geen gelegenheid om te experimenteren.

‘73 Ron

ON1LX
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jun 2024, 15:35
Roepletters: ON1LXL

Re: Bij wie werkt RS-MS3 software van Icom?

#15 Bericht door ON1LX »

Beste Ron,

Hierna mijn instellingen:
Kun je aangeven wat de instellingen van de software zijn?
zie foto

Heb je je roepnaam aangemeld bij de repeater of ‘gewoon’ in de terminal mode contact gezocht? aangemeld bij WB1GOF & zijn IP adres gebruikt.

Weet je wat je nu anders heb gedaan dan eerst? Niet aangemeld op een reflector, lukt nog steeds niet. Rechtstreeks on een repeater.

Maar nog geen enkel contact gemaakt.
Met de euronode over hetzelfde mobieltje werk het prima.
Mvg,
Luc
Schermafbeelding 2024-06-11 175722.jpg
Screenshot_2024-06-11-17-42-54-28_4f509433e39fd45c3d69fecde5224699.jpg

Plaats reactie