EchoHam mac

Alles over de diverse digitale modi.
Bericht
Auteur
PD1A
Berichten: 169
Lid geworden op: 20 aug 2010, 20:14

Re: EchoHam mac

#16 Bericht door PD1A »

Hallo PD0JDG nee dat was het niet, het was de juiste Host zoeken en/met het juiste passwoord.
'73 Hans

Jan pa3abk
Berichten: 294
Lid geworden op: 09 jan 2008, 01:15
Roepletters: pa3abk
Locatie: Dordrecht

Re: EchoHam

#17 Bericht door Jan pa3abk »

PD1A schreef: 03 okt 2021, 15:16 Hallo Jan, ik heb helaas je PB niet ontvangen....
maar het probleem is inmiddels opgelost.
'73 Hans
Copie van m'n email belandde in de spam box hier. Mogelijk dat hetzelfde bij jouw ook is gebeurd.
Ik had het via de mail faciliteit van dit forum gedaan. Zie ook item elders op dit forum mbt "strakke" spam regels Google.
Goed dat het is opgelost en je hebt gemeld wat de oplossing is.

Jan/pa3abk
Send on my T-100 via Philips STB-75 icw Elektromekano S-1250

PD1A
Berichten: 169
Lid geworden op: 20 aug 2010, 20:14

Re: EchoHam mac

#18 Bericht door PD1A »

HELAAS................het probleem is weer niet opgelost! Ik kan weer niet inloggen op Echoham en ik heb geen idee wat hier nu elke keer mis gaat.
Ik woon in Spanje heb een eigen router met internet.
Ik heb 3 opties:
Direct Connect(no proxy), hij laadt de hele lijst met stations in geen probleem maar ik kan niets aan kiezen en ik heb geen audio.
Use specific proxy, ik heb alle gegevens ingevuld (Host echoproxy12.ea5gf.es Host 8100 password PUBLIC maar ik krijg Proxy connection ERROR
Use Public Proxy, hij geeft automatisch een proxy list ik druk op ok, maar loopt verder niet door ook als ik op de boogjes van de server druk om opnieuw te refreshen....
Ik heb mijn passwords opnieuw gedaan.
Niets wil weer connecten terwijl deze app het een week geleden nog gewoon deed.
Wat gaat hier mis of heeft iemand tips of oplossingen?
'73 Hans
EA5/PD1A

Gebruikersavatar
PA3TON
Berichten: 1758
Lid geworden op: 20 sep 2007, 19:59
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Re: EchoHam mac

#19 Bericht door PA3TON »

Allow UDP destination ports 5198-5199 between Internet and PC in both directions
Allow TCP (source port any, destination port 5200) from PC to Internet

dus in je router bij nat-settings of gaming of port-forwarding of welke namen ze er allemaal voor verzinnen
doe je:
0.0.0.0:5198 -> 192.168.1.100:5198 UDP
0.0.0.0:5199 -> 192.168.1.100:5199 UDP
0.0.0.0:5200 -> 192.168.1.100:5200 TCP

waarbij 192.168.1.100 het ip adress van je ham-link computer is
en dan stel je daar geen proxy in
Wat niet kan is nog nooit gebeurd

PD1A
Berichten: 169
Lid geworden op: 20 aug 2010, 20:14

Re: EchoHam mac

#20 Bericht door PD1A »

Dankje PA3TON maar ik kan helaas niet in de router....

PD0JDG
Berichten: 350
Lid geworden op: 18 okt 2011, 00:27
Roepletters: PD0JDG
Locatie: Parijs

Re: EchoHam mac

#21 Bericht door PD0JDG »


Gebruikersavatar
PA3TON
Berichten: 1758
Lid geworden op: 20 sep 2007, 19:59
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Re: EchoHam mac

#22 Bericht door PA3TON »

waarom kun je niet in de router, hierboven staat dat je een eigen router hebt?
Wat niet kan is nog nooit gebeurd

PD1A
Berichten: 169
Lid geworden op: 20 aug 2010, 20:14

Re: EchoHam mac

#23 Bericht door PD1A »

Ik heb de website gevonden maar ik heb geen inlog en password van de router....

Gebruikersavatar
PA3TON
Berichten: 1758
Lid geworden op: 20 sep 2007, 19:59
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Re: EchoHam mac

#24 Bericht door PA3TON »

even googlelen op merk en type, vaak is het admin admin
Wat niet kan is nog nooit gebeurd

PD1A
Berichten: 169
Lid geworden op: 20 aug 2010, 20:14

Re: EchoHam mac

#25 Bericht door PD1A »

Hallo PA3TON, eigenlijk kan het niet aan de router liggen denk ik. Ik heb mijn macbook op de hotspot van mijn Iphone gezet en verbinding met 4G. Werkt niet.
Ik heb mijn Iphone op een andere provider gezet van Movistar naar Orange en weer hotspot aangemaakt voor Macbook en geen enkele keuze van EchoHam wil connecten met internet.
Ik heb het programma er af gehaald en opnieuw gedownload.....weer werkt er geen enkele optie van EchoHam.
Ik denk dat het programma EchoHam niet goed is. Wat denk jij hiervan?
'73 Hans EA5/PD1A

Gebruikersavatar
PA3TON
Berichten: 1758
Lid geworden op: 20 sep 2007, 19:59
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Re: EchoHam mac

#26 Bericht door PA3TON »

Ik ken echoham niet. Maar je telefoon-hotspot stuurt die poorten ook niet door, omdat hij simpelweg niet weet waar binninkomend verkeer op die poorten naar toe moet. Dat moet je hem vertellen. (Ik weet niet of dit bij een telefoon ook mogelijk is, bestaat vast wel een appje voor.
Wat niet kan is nog nooit gebeurd

Plaats reactie