Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 23 jan 2021, 06:25

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: wat is een hq-station
BerichtGeplaatst: 12 jul 2009, 09:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1687
Woonplaats: Oldenzaal
Wat is een hq-station?

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jul 2009, 10:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 nov 2008, 14:45
Berichten: 420
Woonplaats: JO22mh
head-quarter als in hoofdstation? wat is de context?

_________________
Keep Calm and Carry On
(Frans is de naam)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jul 2009, 11:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1687
Woonplaats: Oldenzaal
Ik heb er net een stuk of 10 van gewerkt, in brasiliƫ, Kazagstan, Switserland enz
en op qrz.com staat alleen HQ-station, zonder qth en naam

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jul 2009, 11:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 23 apr 2007, 08:20
Berichten: 496
Woonplaats: Almere
Dacht meteen aan High Quality, maar kan ook Head Quarter zijn...

"Luxembourg Amateur Radio Society HQ station Look for LX0HQ to be active again from the Headquarters of the Luxembourg Amateur Radio Society (RL) during the IARU Contest (July 14-15th)."

_________________
Afbeelding
PE2ER.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jul 2009, 11:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1687
Woonplaats: Oldenzaal
Ja, daar dacht ik ook aan, en toen dacht ik direct, wanneer ben je een high-quality-station.
Maar dus Hoofd-kwartier.
Bedankt

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jul 2009, 12:35 
Offline

Geregistreerd: 23 jun 2008, 21:25
Berichten: 815
Woonplaats: Ermelo, Gelderland
Je bent midden in de IARU-contest gevallen. De verenigingen die het land in de ITU vertegenwoordigen hebben vaak een station opgezet om aan deze contest mee te doen. Deze stations zijn herkenbaar aan de HQ in de suffix, wat dus inderdaad staat voor headquarters. In de contest tellen deze stations mee als multiplier. De HQ geven behalve de standaard 5/9 ook nog de afkorting van de vereniging mee. Voor PA6HQ is dat dus VERON.

Meer info vind je wel als je op google zoekt naar de IARU HF Contest.

_________________
_____________________________________________________________________________
Kenwood TS-480 / Begali Expedition / Radiosport RS60cf / Optibeam OB9-5 en OB1-3040

vy 73 de PA2LO


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jul 2009, 13:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1687
Woonplaats: Oldenzaal
Heb ik even 14 multipliers, plus nog een aantal verre verbindingen. Jammer dat ik voor de lol mee deed.
ik had gezocht op hq-station, maar dan krijg je alleen heel veel lijsten ed, maar geen omschrijving wat het nu eigenlijk is
De contest is nu afgelopen.

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 17 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling