Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 26 jan 2021, 05:41

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 14 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 06 mei 2016, 22:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2009, 21:01
Berichten: 184
Woonplaats: Den Haag
Hallo iedereen,

We hebben hier N1MM logger+ (met de laatste update van 3 mei) in gebruik en daar heb ik wat problemen mee met het telnet gedeelte.
Als ik PA1RBZ of een ander dx-cluster wil connecten dan krijg ik een failed connection.
Ik heb op de PC gewoon werkend internet,N1MM heeft ook altijd feilloos gewerkt till now...

Heb de boel opnieuw geinstalleerd,firewalls uit gezet,ini-files gecleared maar het helpt niet.

Het OS wat op de PC wordt gebruikt is W10 home 64-bits.

Heb het errorlog als bijlage gevoegd ,de ini file (N1MM logger.txt) is aangepast naar txt omdat ini's niet zijn toegestaan hier.

Ben benieuwd of iemand me kan helpen met dit probleem op te lossen..

Hans


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: Extensie is veranderd van INI naar txt
N1MM Logger.txt [5.74 KiB]
138 keer gedownload
LogError.txt [5.07 MiB]
128 keer gedownload

_________________
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen ! en ... je hebt geen domme vragen wel domme antwoorden. :wink:

http://www.pa3hgt.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 06 mei 2016, 23:52 
Offline

Geregistreerd: 04 mei 2010, 16:16
Berichten: 345
Ook ik ervaar het zelfde probleem hier .
Op google nog geen oplossing gevonden .

Op de laptop staat n1mm ook nog gelukkig , voorlopig maar geen updates uitvoeren.

Benieuwd of er idd al iemand is die hier neer van weet.
Systeem is hier win 10 , voorheen draaide het prima .


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 07 mei 2016, 07:12 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2403
Woonplaats: JO21XX
Misschien ligt dat cluster er uit. Dat al gecheckt voordat je de fout bij jezelf zoekt.

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 07 mei 2016, 08:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2009, 21:01
Berichten: 184
Woonplaats: Den Haag
PA3BAS schreef:
Misschien ligt dat cluster er uit. Dat al gecheckt voordat je de fout bij jezelf zoekt.


Hallo,

Ja dat heb ik als eerste al gechecked want dat zou inderdaad kunnen.
Heb al diverse clusters proberen te connecten maar helaas.
Ook heb ik gekeken of de linken niet verminkt zijn op een of andere wijze maar dat is niet zo.

Hans

_________________
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen ! en ... je hebt geen domme vragen wel domme antwoorden. :wink:

http://www.pa3hgt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 07 mei 2016, 08:23 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 13:40
Berichten: 305
Woonplaats: Vlaardingen
Staat de firewall poort van de pc open? Meestal poort 23, meen ik.

_________________
PG7M Robert


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 07 mei 2016, 08:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2009, 21:01
Berichten: 184
Woonplaats: Den Haag
PD7RB schreef:
Staat de firewall poort van de pc open? Meestal poort 23, meen ik.


He dx-man !

Complimenten met VK0EK trouwens !
Firewall heb ik uitgezet maar helaas.....

Hans

_________________
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen ! en ... je hebt geen domme vragen wel domme antwoorden. :wink:

http://www.pa3hgt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 07 mei 2016, 08:40 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 13:40
Berichten: 305
Woonplaats: Vlaardingen
PA3HGT schreef:
PD7RB schreef:
Staat de firewall poort van de pc open? Meestal poort 23, meen ik.


He dx-man !

Complimenten met VK0EK trouwens !
Firewall heb ik uitgezet maar helaas.....

Hans


Tnx :!: :!:

Dan zou ik het ook niet zo snel weten.
Misschien de vraag eens stellen in de N1MM+ reflector.

Robert

_________________
PG7M Robert


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 07 mei 2016, 08:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2009, 21:01
Berichten: 184
Woonplaats: Den Haag
PD7RB schreef:
PA3HGT schreef:
PD7RB schreef:
Staat de firewall poort van de pc open? Meestal poort 23, meen ik.


He dx-man !

Complimenten met VK0EK trouwens !
Firewall heb ik uitgezet maar helaas.....

Hans


Tnx :!: :!:

Dan zou ik het ook niet zo snel weten.
Misschien de vraag eens stellen in de N1MM+ reflector.

Robert


Wat ik ga doen is om N1MM eens installeren met de op een na laatste update,kijken wat dat oplevert.(20 april )
Mochten anderen een suggestie hebben dan lees ik dat graag terug.

Hans

_________________
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen ! en ... je hebt geen domme vragen wel domme antwoorden. :wink:

http://www.pa3hgt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 07 mei 2016, 09:33 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1372
Woonplaats: Zuidbroek
Ik heb het ook af en toe, oplossing is aan een Amerikaanse cluster te connecten.

Ik gebruik nu N7OD.

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 08 mei 2016, 08:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2009, 21:01
Berichten: 184
Woonplaats: Den Haag
pa5cw schreef:
Ik heb het ook af en toe, oplossing is aan een Amerikaanse cluster te connecten.

Ik gebruik nu N7OD.

Kees



Hai Kees,

Ik ben gisteravond weer aan het stoeien geweest en na veel omwegen is het werkend ...tot nu toe dan .

Werd erop gewezen in de yahoo group dat de dubbele punt tussen DNS en poort er niet stond.
Deze erin gezet maar helaas, nog niet werken !
Ik heb daarna eerst de beginversie geinstalleerd en daar voel het me op dat ik niets hoefde te configgen zoals mijn bakkie en stationsinfo.
Zag in mijn documenten dat daar ook wat stond waaronder de ini-file die ook in de install dir stond.
Dit ook opgeruimd en vervolgens weer begonnen met installeren.
Weer geen resultaat maar ik kon wel N7OD connecten (thx for info Kees) en nog 2 andere usa clusters.
Daarna wat andere PA-clusters en andere EU-clusters geprobeerd , geen succes en plots kan ik weer PA1RBZ connecten.(raar maar waar)
Daarna de laatste update van 3 mei erop gegooid en het werkt nog steeds.

Waar het aan lag ? Ik weet het niet maar vaag is het wel, ik ben geen PC-deskundige.

Hans

_________________
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen ! en ... je hebt geen domme vragen wel domme antwoorden. :wink:

http://www.pa3hgt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 08 mei 2016, 10:27 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1372
Woonplaats: Zuidbroek
Ik kan PA1RBZ nu ook weer cvnnecten, ik heb verder niets veranderd.

Ik vermoed dat er ergens een EU gateway uit heeft gelegen.

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 08 mei 2016, 12:50 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2403
Woonplaats: JO21XX
Zoals ik al zei, de fout kan ook ergens anders liggen...

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 08 mei 2016, 17:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2009, 21:01
Berichten: 184
Woonplaats: Den Haag
pa5cw schreef:
Ik kan PA1RBZ nu ook weer cvnnecten, ik heb verder niets veranderd.

Ik vermoed dat er ergens een EU gateway uit heeft gelegen.

Kees


Ik weet niet of dat meer als een week kan (schijnbaar wel )? Ik neem aan dat iemand dat in de gaten houdt.
Wel werd op de Yahoo usersgroep opgemerkt dat er bij de link naar PA1RBZ een dubbele punt ontbrak maar dat lostte het probleem nog niet op.
Ook de meeste EU en USA clusters kon ik niet connecten , lopen die allemaal door zo'n dergelijke EU-gateway ?

In de Yahoo group werd er ook geen melding van gemaakt en daar zitten vast wel wat meer EU-gebruikers.
Alleen hier kreeg ik een paar reacties maar in ieder geval..we kunnen weer vooruit en N1MM is mij weer wat meer bekend ;-)

Iedereen bedankt voor de reacties !

Hans

_________________
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen ! en ... je hebt geen domme vragen wel domme antwoorden. :wink:

http://www.pa3hgt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en error telnet
BerichtGeplaatst: 27 dec 2020, 10:31 
Offline

Geregistreerd: 15 feb 2008, 18:43
Berichten: 57
Woonplaats: Zuidwolde GR
kan alleen melden dat ik hier de laatste tijd ook problemen heb met N1MM
Laatste versie W7-64
N1MM werkte tot nu nagenoeg feilloos
Tijdens de CQWW-CW ca een maand geleden begon dat met random tijdelijke hangups.
De laatste tijd in CW contesten hangt N1MM enige tijd, zo ook bij de StewPerry nu weer
Plotseling stopt de CW N1MM uitzending, log invoer is geblokkeerd en het log venster word zwart.
Meestal na 3.. 20 lange.. seconden gaat het weer door, maar dan is het QSO in de knoei natuurlijk
De PC CAT verbinding gaat dan vaak ook offline als de hangup laag genoeg duurt als gevolg daarvan en moet gereset

Trouwens ik begrijp niet dat N1MM op de CAT na een timeout niet automatisch door blijft gaat met het pollen
Nu moet je hand matig een reset doen als om wat voor reden ook de CAT verbinding verbroken is.
Waarom blijft N1MM niet gewoon doorgaan met het pollen van de CAT desnoods op een langere interval.
Waarom moet je de gebruiker lastig vallen met iets wat ook automatisch kan?
B.v. bij het wegvalleen van de internet verbinding hoef je toch ook niet steed handmatig een retry te doen met press OK to reset??
Ok is een ander onderwerp. De mensen van N1MM zullen hiervoor wel een goed reden hebben.

ik heb de indruk dat dat met Telnet te maken heeft
Als het netwerk er uit ligt dan gaat het zeker fout
blijkbaar is er constant via telnet port 23 verbinding nodig
vanochtend moest ik de router resetten voordat de Telnet cluster list weer "gevuld" werd
Ik had voortdurend zeer hinderlijke timeouts
Mogelijk hangt het door report score alhoewel met UDP broadcast zou er geen wacht lus mogen zijn.
nu is de internet verbinding wel vaker weg maar dat gaf geen hangups in N1MM tot nu
mogelijk is op dat punt iets veranderd in de laatste versies van N1MM ?

Helaas heb ik niet de gouden tip ik kan alleen bevestigen dat er hier ook iets niet meer zo goed werkt als voorheen

ik hoor graag hoe het verder afloopt met dit probleem


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 14 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling