Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 03 dec 2020, 09:06

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 26 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 21 feb 2020, 14:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 5439
Woonplaats: Kampen
Wanneer je die windowtjes hebt ingesteld zoals jij dat graag wilt hebben, vergeet dan niet te klikken op "Save window positions".
Komen ze dan tóch een keer bij het opstarten op de verkeerde plaats, klik dan op "Restore window positions".
Die opties staan (zo uit het hoofd) onderaan het menu Tools.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 21 feb 2020, 14:36 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 521
Woonplaats: Breda
Juist dat gaat kennelijk niet goed Aloys. Een vriend van me rapporteerde exact hetzelfde euvel. Bij mij werkt het overigens wel goed (W10-Pro).

Misschien toch nog eens proberen door het Telnet venster te sluiten, N1MM Logger+ verlaten en weer opnieuw opstarten. Dan Telnet venster openen en naar gewenste locatie schuiven en wederom N1MM Logger+ afsluiten. Mogelijk slaat hij de coördinaten van het Telnetvenster daarna wel correct op.

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 22 feb 2020, 09:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 587
Woonplaats: Blanden JO20IT
PA0CMU schreef:
Juist dat gaat kennelijk niet goed Aloys. Een vriend van me rapporteerde exact hetzelfde euvel. Bij mij werkt het overigens wel goed (W10-Pro).

Misschien toch nog eens proberen door het Telnet venster te sluiten, N1MM Logger+ verlaten en weer opnieuw opstarten. Dan Telnet venster openen en naar gewenste locatie schuiven en wederom N1MM Logger+ afsluiten. Mogelijk slaat hij de coördinaten van het Telnetvenster daarna wel correct op.
PA3DAT schreef:
Wanneer je die windowtjes hebt ingesteld zoals jij dat graag wilt hebben, vergeet dan niet te klikken op "Save window positions".
Komen ze dan tóch een keer bij het opstarten op de verkeerde plaats, klik dan op "Restore window positions".
Die opties staan (zo uit het hoofd) onderaan het menu Tools.


Beide voorstellen werken niet, telnet window gaat zich altijd deels verschuilen :evil:. Ik werk ook met w10 pro - N1MM versie 1.0.8173.0 vandaag nog update gehad. Zal moeten afwachten tot bug hersteld is denk ik.

_________________
Elecraft K3S/100 | Elecraft KX3 | Ant : Mosley Pro67B
Wij, hoogopgeleid, zeer bekwaam, overwerkt en onderbetaald, hebben zo lang zo veel met zo weinig gedaan dat we nu gekwalificeerd zijn om alles met niets te doen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 23 feb 2020, 13:52 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 521
Woonplaats: Breda
Mark, ik heb op het N1MM Logger+ forum nog eens naar de status van deze "bug" gevraagd want ik kreeg de indruk dat het niet echt werd opgepikt. Een vriend van me had hetzelfde euvel maar hij meldt mij dat het nu opgelost lijkt. Ik ben ik zo vrij geweest te verwijzen naar dit topic voor de foto's en jouw foutbeschrijving. Een van de software engineers Larry, K8UT vroeg namelijk: Can you describe how they do it?

Na een aantal opmerkingen en adviezen kwam Gerald, VE1DT met de melding dat je een venster niet buiten of op de rand van het beeldscherm moet plaatsen. Minimaal 6 pixels van de rand blijven in verband met herbepaling van de locatie. Dat sneed hout en Tom, N1MM kwam er zo achter waar het misgaat. Dinsdag volgt een aanpassing van de software. Let op: het 'Entry' venster is altijd 'on top' en wordt automatisch ge-resized afhankelijk van de gebruikte velden in iedere contest. Dat venster kan dus enigszins over een ander heen vallen.

Inmiddels 2 pagina's: https://groups.io/g/N1MMLoggerPlus/topi ... 0,0&jump=1

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 23 feb 2020, 17:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 587
Woonplaats: Blanden JO20IT
Dag Carel,

Ik heb het ook gelezen, staat een foutje in, ON5GW moet ON5GM zijn. geen erg hoor. Heb het ondertussen ( voorlopig althans) klaar gekregen door inderdaad het venster niet te dicht bij de rand te plaatsen. Nogmaals dank om te verwijzen naar het andere topic.

73 - Mark

_________________
Elecraft K3S/100 | Elecraft KX3 | Ant : Mosley Pro67B
Wij, hoogopgeleid, zeer bekwaam, overwerkt en onderbetaald, hebben zo lang zo veel met zo weinig gedaan dat we nu gekwalificeerd zijn om alles met niets te doen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 23 feb 2020, 19:36 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 521
Woonplaats: Breda
Voorlopig een werkende situatie Mark. Even de nieuwe release afwachten maar veel zal er niet veranderen als je de venster zo laat staan. Ik heb de schrijffout gecorrigeerd.

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 25 feb 2020, 16:10 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 521
Woonplaats: Breda
Uit de mailing list:

"Version 1.0.8184 (Feb 25,2020)
Improve detection of off screen windows (VE1DT)(Coded by N1MM)"


Zou nu dus opgelost moeten zijn Mark.

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 29 jun 2020, 07:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 587
Woonplaats: Blanden JO20IT
Hallo iedereen,

Nog een klein probleempje. Ik vermoed dat in de directory letter files de letters en cijfers van het alfabet moeten staan. In de file op mijn pc staat niets.
Deze heb ik toch nodig om in ssb te kunnen zenden vermoed ik ?
Is er iemand die mij deze file kan doorsturen aub.
Dank bij voorbaat

_________________
Elecraft K3S/100 | Elecraft KX3 | Ant : Mosley Pro67B
Wij, hoogopgeleid, zeer bekwaam, overwerkt en onderbetaald, hebben zo lang zo veel met zo weinig gedaan dat we nu gekwalificeerd zijn om alles met niets te doen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 29 jun 2020, 15:36 
Offline

Geregistreerd: 30 apr 2005, 17:09
Berichten: 736
Woonplaats: Winsum (Gr)
Moet je zelf maken. Dan heb je ze met je eigen stem. Het is even werk maar dan heb je ook wat.

Peter


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 29 jun 2020, 16:00 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 587
Woonplaats: Blanden JO20IT
Ok begrepen, ik heb het kunnen kopiëren van dx4win, maar het probleem is feitelijk dat ik de wav files niet kan laten afspelen in mijn transceiver. Waarschijnlijk ergens een verkeerde setting. De transceiver gaat wel in tx, de wav files hoor ik dan enkel in de luidsprekers van de pc, ze gaan dus niet via de tx ??
Ik heb zelf een wav file gemaakt met mijn call, maar ik hoor hem enkel via de luidsprekers. :evil: :evil:

_________________
Elecraft K3S/100 | Elecraft KX3 | Ant : Mosley Pro67B
Wij, hoogopgeleid, zeer bekwaam, overwerkt en onderbetaald, hebben zo lang zo veel met zo weinig gedaan dat we nu gekwalificeerd zijn om alles met niets te doen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: N1MM en cw/ssb
BerichtGeplaatst: 20 nov 2020, 10:06 
Offline

Geregistreerd: 01 dec 2015, 10:02
Berichten: 126
Beste OM,

Gewoon bij N1MM+ via de COM poort via DTR pin4 en een hiermee stuur je een
transistor met een extern reed relais PRME15005B of zoiets aan !!
En dit werkt 200% perfect en dit zelfs aan zéér hoge CW snelheid zonder interuptions whats or ever!
Je hebt dan een potentiaal vrij contact dat zowel voor moderne als buizen transceivers en of PA's kan gebruikt worden !!
Wat het bouwproject van de K3NG multifunctionele keyer betreft met een Arduino MEGA 2560 is een aanrader.
Alle andere externe bakjes en toestanden is veel bedrading en instellingen en omslachtig en vooral héél duur (Microkeyer)!!
73's Jan.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 26 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling