Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 08 dec 2019, 15:18

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: MD380
BerichtGeplaatst: 02 dec 2019, 14:52 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 671
Na mijn dstar avontuur,dat goed geëindigd is en werkt, begeef ik me sedert kort ook op DMR .
Ik heb me een md 380 (tweedehands) aangeschaft.
veel ervaring heb ik nog niet, maar ben al beetje thuis in wat een TG is.
Heb ondertussen een codeplug gemaakt voor mezelf die via de hotspot, werkt. De plaatselijke repaeter zit erin.
Maar nu: zie ik dat er op de display van de md380 alleen maar de ID nummer verschijnt van het aanroepend station en geen calsign.
Zijn er op het forum die ook een MD 380 hebben en daar een antwoord op weten? Het zou wel handig zijn om de call sign te zien.
Ik gebruik het programma in windows,CPS MD380.
Ik weet dat md380 tools bestaat, maar dat is volgens ik denk een andere firmware,die op eigen risico word erop gezet; zover ben ik nog niet ,laats staan
dat het nook nog allemaal onder linux gebeurd, wat voor mij al niet evident is.
Vraag ,is er onder windows ook zoiets of een andere instelling die daar aan verhelpt? Om meerdere info op het scherm te krijgen?
Heb al veel op internet gezocht, maar nog niks concreet gevonden.
Willy


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: MD380
BerichtGeplaatst: 02 dec 2019, 16:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1577
Woonplaats: Brunssum
Kijk hier eens : https://www.hamdigitaal.nl/tyt-codeplugs/

Onderaan de lijst staat een codeplug voor de MD380 voor NL/BE.

Je moet namelijk een Contactlist aanmaken, daar staat naast het ID:nummer ook de bijbehorend Call in.

Hier kom je wel verder mee...is voor mij al weer lang geleden...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: MD380
BerichtGeplaatst: 02 dec 2019, 17:58 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 671
Ik heb de code plug geprobeerd ,maar die word niet aanvaard .
Bij de contact lijst zit het niet denk ik.Daar staan de namen van de TG in.
Misschien druk ik me niet goed uit, ik krijg van het aanroepende station op het scherm alleen de ID te zien, niet zijn call.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: MD380
BerichtGeplaatst: 02 dec 2019, 18:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1577
Woonplaats: Brunssum
Vreemd dat die lijst niet geladen wordt, het is toch voor je porto dacht ik...

Ja, ik weet wat je bedoeld, ik moest die lijst zelf aanmaken, later waren er Codepluggen waar al een lijst met gebruiker namen is stonden
en de ontbrekende moest ik zelf aanvullen..ik heb al jaren geen DMR porto meer dus het fijne weet ik er ook niet meer van..-:(

Er zal hier nog wel iemand komen die een gerichter antwoord heeft,

Suc6 in ieder geval er mee....

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: MD380
BerichtGeplaatst: 02 dec 2019, 20:02 
Offline

Geregistreerd: 14 mei 2017, 09:41
Berichten: 113
Woonplaats: Hooghalen
In principe zou de codeplug in de md380 geladen moeten kunnen worden, kwestie van DMR ID in voeren en dan is het klaar.

Waarom aanvaard de porto de codeplug niet ? Kan je daar iets duidelijker in zijn?

_________________
Mvg,

Bert, de PD2B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: MD380
BerichtGeplaatst: 03 dec 2019, 07:28 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 671
De codeplug word in een dir gezet, daar ga ik ze zoeken om open te doen. Bij opendoen komt er een bericht dat de codeplug niet geschikt is .Ik heb andere codepplug geprobeerd van on3cpo en die kan wel worden ingeladen, maar daarmee verandert er niks aan het feit.
ik heb mogelijk nog iets dommers gedaan.
Heb de firmware geflascht van md380 tools die dit probleem zou oplossen.
Nu is er geen audio meer en geen audio controle baar . :oops:


https://www.youtube.com/watch?v=mZiIza_xrbw


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: MD380
BerichtGeplaatst: 03 dec 2019, 09:17 
Offline

Geregistreerd: 06 feb 2013, 10:22
Berichten: 454
Kan het aan de GPS vs non-GPS versie liggen?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: MD380
BerichtGeplaatst: 03 dec 2019, 09:39 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 671
ik heb de non gps versie gebruikt.
Nu heb ik weer audio, maar de controle baar is weg. Dit vind ik nog niet zo erg.
Ook krijg ik de stations te horen die op de verschillende TG zitten zonder scannen. dat was ook een upgrade.
maar de calsigns komen er nog niet op tevoorschijn.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: MD380
BerichtGeplaatst: 03 dec 2019, 14:41 
Offline

Geregistreerd: 03 feb 2014, 20:30
Berichten: 60
De codepluggen op hamdigitaal voor de md380 bevatten alleen Nederlandse ID's.
Die worden in de porto omgezet in roepnamen.
Je ziet dus van alle niet Nederlandse amateurs het DMR ID.
Wil je meer roepletters zien dan zul je de alternatieve firmware moeten gebruiken.
Daarin kun je een csv bestand met alle uitgegeven ID's laden.
Verder zou je kunnen kijken op het forum dmrtechnoronde.nl, daar vindt je allerlei informatie
en kun je vragen stellen.....

_________________
Rutger
PA3CQJ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: MD380
BerichtGeplaatst: 03 dec 2019, 17:46 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 671
Goed nieuws!
Ik heb de alternatieve firmwire kunnen installeren,ging niet van de eerste keer.
De eerste keer stond het opstart scherm met mijn call onderste boven en had ik geen audio.
Ik heb dan de laatste 2.34 firmwire van TYT ( op tyt zelf) geflascht.Daarna de md380 tools er weer over gezet en zie!
Ik heb audio, maar geen audio volume indicator meer,maar kan daar mee leven.
Ook de user db heb ik ingeladen.
Tot slot moet je in de instelling ook de csv aan gaan aanklikken .Die zit diep verborgen in de nieuwe alternatieve software .
En daarna kwamen de calsign's en ook de volledige info van het station op het scherm.
Naam, call, qth, State, country.
K'moet zeggen, mijn dag is goed,hi!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling