Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 jan 2019, 22:21

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Icom IC-7300 "drift" ?
BerichtGeplaatst: 07 jan 2019, 16:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 sep 2016, 10:56
Berichten: 25
Bij de Icom IC-7400 liet de frequentie stabiliteit nogal te wensen over, wat duidelijk te zien is in de digitale WSPR mode.
Dit is inmiddels al opgelost maar is hoe is dit met de Icom IC-7300 gesteld?

Groet, Bert


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2019, 17:03 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 182
Met wspr op 20meter staat in de rapporten bij mij doorgaans 0 of -1 opgegeven. Zeer zeer zelden een -2. (Ter vergelijk, mijn TS-520 zit doorgaans rond de 3)
Op hogere frequenties weet ik het niet.
Misschien kun je hier iets mee?

_________________
73, Peter.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2019, 17:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 sep 2016, 10:56
Berichten: 25
Dank je,
Als het hoofdzakelijk 0 is met soms -1 dan ziet het er wel goed uit lijkt me.
Ik had met de IC-7400 een drift tot 5 Hz en meer en nu met een Icom CR-338 High stability crystal unit
zit ik op HF vrijwel altijd op 0 met soms een -1 of 1 er tussen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2019, 19:00 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2017, 05:37
Berichten: 203
een IC706mk2g liep zomaar 600Hz of meer. Dat kon je goed zien bij bakens in de waterval. Als de ventilator aan sloeg in RX was je je station kwijt.
Na een modificatie dat de ventilator op 5-10% blijft lopen tijdens RX en Na het isoleren van het oscillator blikje blijft het beperkt tot enkele Hz.

De 7300 heb ik nog niet kunnen betrappen op weglopen...

_________________
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

http://www.giyf.com/
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AIS


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2019, 20:04 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2539
Woonplaats: Schijndel
ik heb niet de ic-7400 .. maar wel de ic-746 .. die drift ook behoorlijk.
Was optelossen met het beroemde X-tal heater kitje ( Khune ) .
toen kon ik er makkelijk jt65b mee doen ( EME op 144 Mhz )

de ic -7300 gebruik ik als achterzet voor een transverter 430 <> 28 Mhz
de LO van de transverter ( 404 mhz ) is gelocked op 10 mhz .
Uit de ic7300 ik heb maar 20 milliwatt nodig op 28 Mhz ...dus de eindtrap staat uit en ik " tak" het pre-driver signaal af
er is geen sprake van drift met mee op 432 Mhz
misschien is dat " anders" als de PA wel in gebruik is ..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 jan 2019, 16:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 sep 2016, 10:56
Berichten: 25
Met dank voor de reacties,
Ben er nog niet zeker of de IC-7300 bij meerdere gebruikers weinig last van drift heeft.
Kan er zelf wel achterkomen door aanschaf maar weet het liever eerder dan kan het
gelijk bij aanschaf verholpen worden.
Graag nog een paar reactie van van IC-7300 gebruikers,
B.v. dank.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 jan 2019, 22:11 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2539
Woonplaats: Schijndel
je kan ook even googglen op ic-7300 + drift


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: pa3dwc en 9 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling