Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 30 maart 2020, 14:35

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 07 feb 2020, 11:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 sep 2016, 10:56
Berichten: 70
Zoals de meeste bezitters wel weten kan de ingebouwde tuner van de ic-7300 in het menu ingesteld worden op een groter bereik, het vermogen wordt dan ingesteld op maximaal 50 Watt.
Kan deze instelling op den duur schadelijk zijn?

Groet, Bert


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 07 feb 2020, 12:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2017, 05:37
Berichten: 508
Woonplaats: West-Friesland -> Friesland
Bret schreef:
Zoals de meeste bezitters wel weten kan de ingebouwde tuner van de ic-7300 in het menu ingesteld worden op een groter bereik, het vermogen wordt dan ingesteld op maximaal 50 Watt.
Kan deze instelling op den duur schadelijk zijn?

Groet, Bert


Dat is nou precies de reden dat het vermogen gereduceerd wordt. Stuk zal het niet gaan, maar wel onwenselijk.

_________________
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

http://www.giyf.com/
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AIS


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 07 feb 2020, 16:23 
Online

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1540
Woonplaats: Oldebroek
Wat echt onwenselijk is, is de modificatie die er circuleert die de tuner een groter bereik geeft zonder power reductie.
Niet doen !

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 10 feb 2020, 15:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 feb 2011, 10:25
Berichten: 857
Een antenne met een SWR > 1:3 moet je niet aan je set willen hangen.

_________________
Proud owner of IC-7100 - FT-897 - SEM-35 - SEM-52S - VX-8 - TH-79 and a load of (s)crap.
APRS Digi-sysop "Heuvelland Digi Hulsberg" @ 144.800 MHz & 50.700 MHz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 10 feb 2020, 17:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 apr 2007, 18:15
Berichten: 1403
Woonplaats: Emmen
Thijzer schreef:
Een antenne met een SWR > 1:3 moet je niet aan je set willen hangen.


De modernere sets van deze tijd hebben daar niet zo veel moeite mee...regelen de output wel terug..
Daarbij worden interne tuners met de tijd ook beter vwb afstembereik.

_________________
73 René PA2RU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 12 feb 2020, 08:01 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2006, 19:09
Berichten: 1263
Woonplaats: IJsselstein
nee die instelling is niet schadelijk en ook niet onwenselijk. Het zit er niets voor niets in. De ervaring leert dat 100 --> 50W ook geen klap uitmaakt.

Voor wat betreft antennes die 1:3 of beroerder zijn -- who cares. De 7300 en zeker in de emergency mode, maakt er wat van. Ideaal is het niet natuurlijk maar soms is het nu eenmaal zo. De huidige TRXen kunnen wel wat stootjes hebben en ICOM zou die mode er echt niet in knutselen als het schade zou opleveren aan de TRX.

(geldt niet voor alle merken trouwens)

_________________
IC7851; IC202S; TH-F7E; MD380; IC7000(+4m); IC7300; IC9700


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 12 feb 2020, 09:24 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2841
Woonplaats: Schijndel
….een emergency mode ..
allemaal extra dingen ..zitten we daar nu op te wachten ???

en een transverter uitgang doen we dan maar niet .. en een netjes TX signal zonder veel fase ruis .. ach dat ook maar niet ..

oja een " normale " GPS lock op 10 Mhz .. nee sorry .. dat ook maar niet ..

ja ik heb zo een ic-7300 … gebruik hem slechts als achterzet voor 70 cm … maar echt helemaal tevreden ben ik niet ..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 12 feb 2020, 10:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 5050
Woonplaats: Kampen
Die "emergency-mode" lijkt me een gadget die softwarematig heel makkelijk
was toe te voegen. Voor je overige wensen geldt dat waarschijnlijk niet.
Wat ik zelf mis is een tweede antenne-aansluiting, schakelbaar op het front.
Of een aparte ontvanger-ingang...

Je moet natuurlijk niet vergeten dat dit apparaat ongelofelijk veel waar geeft
voor zijn geld! Voor een instap-prijsje koop je een dijk van een set. De mooiste
en leukste set die ik ooit gehad heb, sinds ik in 1983 een TS-830 kocht. Mijn
vorige trx was een Yaesu FT1000mp MarkV.

Die deed het veel mooier in CW met full break-in: geluidloos omschakelen. De
7300 heeft nogal een luid tikkend relais. Maar daar heb ik wat van die putty-
kauwgom op gedrukt en sindsdien is ie mooi stil! Kan ik iedere telegrafist
aanbevelen... :D

En sinds anderhalf jaar heb ik er een andere ventilator achter. Mijn 7300 hoor
je vrijwel niet, terwijl de bedrijfstemperatuur ook in digitale modes met 100W
mooi laag blijft. Durf ik nu wel te zeggen, nu de garantie eraf is! :mrgreen:

Als je meer wilt moet je gewoon een duurdere transceiver kopen, die die extra's
wél heeft. Daarvoor heeft Icom bijv. de IC-7610. Als ze die extra's ook in de
7300 inbouwen, koopt (bijna) niemand meer een 7610.
Kwestie van marketing, lijkt mij... :wink:
heeft Icom

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 12 feb 2020, 10:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 5050
Woonplaats: Kampen
Overigens: transverter-uitgang? Extra antenne-aansluitingen? Een aparte ontvanger-ingang?
Voor € 125 gaan jouw en mijn wensen in vervulling:

Afbeelding

https://www.box73.de/product_info.php?products_id=3686
https://www.box73.de/file_dl/bausaetze/ ... 3_engl.pdf

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 12 feb 2020, 16:37 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2841
Woonplaats: Schijndel
een paar extra regeltjes software code om 28.000000 Mhz op het display te vervangen voor 144.00000 of 432 of 1296 als je transverter mode kiest .. gaat ie ook automatisch naar 10 dbm output .. op 28 MHz

hoeveel kan dat nou kosten .. een extra plugje voor een split rx

gek genoeg kan dat bij een bejaarde K2 van 20 jaar oud wel ???


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom IC-7300 tuner
BerichtGeplaatst: 17 feb 2020, 17:25 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2006, 19:09
Berichten: 1263
Woonplaats: IJsselstein
pa1bvm schreef:
een paar extra regeltjes software code om 28.000000 Mhz op het display te vervangen voor 144.00000 of 432 of 1296 als je transverter mode kiest .. gaat ie ook automatisch naar 10 dbm output .. op 28 MHz

hoeveel kan dat nou kosten .. een extra plugje voor een split rx

gek genoeg kan dat bij een bejaarde K2 van 20 jaar oud wel ???


het heeft met maar een enkel ding te maken -- ROI.

Daarnaast zie ik de volgende alweer aankomen -- "ja maar ik wil geen 10 dBm maar 0 dBm voor mijn TRV".

Oh en 28 MHz -- " ja maar ik wil graag 10....30 MHz om op 23cm een breder stuk te kunnen gebruiken"

En als een bejaarde k2 het wel kan, dan heb ik de oplossing voor je, de k2!

_________________
IC7851; IC202S; TH-F7E; MD380; IC7000(+4m); IC7300; IC9700


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling