Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 sep 2019, 10:31

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 14 mei 2019, 14:53 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 387
Woonplaats: Oude Tonge
Ik heb hier een Icom 7300 en WSJT-x.
Het lukt me niet om het werkend te krijgen.
Uiteraard veel ge-Googled..maar die zegt dit, de ander dat.

Ik gebruik WSJT-x versie 2.0.1
Met name dus geintresseerd in de settings van de radio. audio codec zit wel goed.
Hij ontvangt ook wel...maar wanneer ik "test cat" doe, wordt ie niet groen..rood dus.

Misschien dat iemand zijn setting even wil mailen, ook met name van de settings van de set...CI-V en andere connector settings.

73 Harry PA2HP
pa2hp@upcmail.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 14 mei 2019, 16:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4681
Woonplaats: Kampen
Het zijn nogal een rijtje instellingen:

http://www.k0pir.us/icom-7300-wsjt-x-ft8-easy-way/
https://bonoradio.files.wordpress.com/2 ... wsjt-x.pdf

Overigens heb ik zelf de baudsnelheid op 115200 staan, dat is nodig voor bijv. het
spectrum-display in het contestprogramma van N1MM.

In geval van nood kun je mijn configuratiebestand gebruiken als voorbeeld, ik heb
het geupload naar mijn website: http://www.aloys.nl/download/Set20190514_01.dat

Save dan eerst je eigen, huidige settings! Menu > Set > SD-kaart > Save settings.

Je plaatst het bestandje op de sd-kaart van je IC-7300 (trx uitzetten wanneer je het
kaartje eruit haalt!) in de map IC-7300/Setting/
Daarna Menu > Set > SD-kaart > Load settings.

Niet schrikken als er opeens een andere call in je openingsscherm staat! :D

Als die bestanden dezelfde naam blijken te hebben, die van jou en die van mij, pas
dan van mijn bestand even de datum aan in de naam! Bijv naar Set20190513.dat

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 15 mei 2019, 09:57 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 387
Woonplaats: Oude Tonge
Aloys, zeer bedankt.
Ik heb het werkend nu met de settings van deze link die je al vermelde.

https://bonoradio.files.wordpress.com/2 ... wsjt-x.pdf

Gelijk ook de file "gesaved".

73 Harry PA2HP


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 15 mei 2019, 14:45 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4681
Woonplaats: Kampen
Mooi Harry, fijn! Bedankt ook voor de terugmelding. :D

Voor de overige lezers:
zou er ook al zo'n PDF'je zijn voor de instellingen op de IC-9700...?

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 16 mei 2019, 11:14 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 387
Woonplaats: Oude Tonge
zou mooi zijn, want die heb ik ook.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 18 mei 2019, 16:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 663
Woonplaats: Roodeschool
Zat net nog even wat te spelen met de instelling, 115200 baud kan HRD helaas niet aan. Dat betekend dat als je N1MM wilt gebruiken met spectrum display je de instellingen steeds moet aanpassen...of niet?

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 18 mei 2019, 18:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4681
Woonplaats: Kampen
Zou kunnen, ik gebruik van HRD alleen het logboek dus ik heb dat probleem niet...

HRD zélf schijnt ten hoogste 38K aan te kunnen. Dat is dan het nadeel van verouderde
software, want die laatste gratis versie wordt natuurlijk al jaren niet meer ge-update.

Zou je ze gelijktijdig kunnen draaien met een programma als Win4IcomSuite? Dan kun
je 6 programma's tegelijkertijd met je IC-7300 laten werken!
Zie https://icom.va2fsq.com/

Je kunt het downloaden en 30 dagen gratis gebruiken, daarna kost een licentie eenmalig
50 USD. Ik overweeg dat, maar wij gaan eerst op een 'roadtripje' van 5 weken, eindigend
in Friedrichshaven op de Hamradio... :D

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 18 mei 2019, 20:08 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 560
En als je HRD op autodetect zet?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 19 mei 2019, 10:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 663
Woonplaats: Roodeschool
Autodetect werkt ook niet, al geprobeerd. Maar is niet erg hoor. Ik draai meestal met HRD5. Alleen contesten doe ik met N1MM, even de baudrate aanpassen is zo gepiept.

Win4Icomsuite ziet er ook leuk uit maar is uiteindelijk niet gratis. En ja, ik ben aan het sparen voor de IC-7300 dus moet zuinig zijn. (de IC-7300 die ik nu heb staan is voorlopig geleend).

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 19 mei 2019, 22:36 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2006, 19:09
Berichten: 1256
Woonplaats: IJsselstein
PA3DAT schreef:
Je plaatst het bestandje op de sd-kaart van je IC-7300 (trx uitzetten wanneer je het
kaartje eruit haalt!) in de map IC-7300/Setting/
Daarna Menu > Set > SD-kaart > Load settings.



welnee. Die kan je er gewoon uithalen als je maar netjes u(n)mount.

Overigens zou ik nooit zomaar andermans config file gebruiken. Er zijn veel te veel dingen die dan opeens anders kunnen
en nog sterker -- zullen staan. Dus nee.

_________________
IC7851/HiQ5-160 vert/PAR OA50 omni hor, X6000 (2/70/23); IC202S, TH-F7E, MD380, IC7000(+4m) mobile. IC7300, IC9700, IC900E (6/2/70/23)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 19 mei 2019, 22:37 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2006, 19:09
Berichten: 1256
Woonplaats: IJsselstein
PA3DAT schreef:
Mooi Harry, fijn! Bedankt ook voor de terugmelding. :D

Voor de overige lezers:
zou er ook al zo'n PDF'je zijn voor de instellingen op de IC-9700...?


die is gewoon exact hetzelfde als op de 7300 of welke andere moderne icom.

_________________
IC7851/HiQ5-160 vert/PAR OA50 omni hor, X6000 (2/70/23); IC202S, TH-F7E, MD380, IC7000(+4m) mobile. IC7300, IC9700, IC900E (6/2/70/23)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 20 mei 2019, 06:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4681
Woonplaats: Kampen
@PA3MET: unmounten kan ook, transceiver even uitzetten is simpeler en sneller.

En wat betreft het laden van mijn bestandje: het was de bedoeling om een aantal relevante
instellingen te kunnen nalopen. Daarna kon hij gewoon zijn eigen bestand weer laden.
Je "waarschuwing" komt op mij onplezierig over...

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: WSJT-x en IC-7300
BerichtGeplaatst: 21 mei 2019, 13:55 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2006, 19:09
Berichten: 1256
Woonplaats: IJsselstein
PA3DAT schreef:
@PA3MET: unmounten kan ook, transceiver even uitzetten is simpeler en sneller.

En wat betreft het laden van mijn bestandje: het was de bedoeling om een aantal relevante
instellingen te kunnen nalopen. Daarna kon hij gewoon zijn eigen bestand weer laden.
Je "waarschuwing" komt op mij onplezierig over...


zo is het niet bedoeld. Maar bedenk ook dat - voordat je het weet - een gast met jouw call op D* zit te kwekken ofzo.

Ik denk trouwens dat het nalopen van relevante instellingen meer tijd kost op deze manier dan zeggen dat je bij voorbeeld:

menu --> settings --> connectors --> CIV --> (whatever, ik roep even wat) -- deze instelling moet op XX staan (en dan evt er bij dat het de default is).
Dan heb je direct de plaatsen aangegeven waar gekeken moet worden. Als ik alle settings moet gana nalopen dan zou ik niet gelukkig worden.
Plus: de mensen die de vraag stellen hebben vaak niet de kennis wat een option doet. Dus wat als bij jou de boel zo staat dat (virtual) RTS of DTR (even vergeten welke)
voor PTT zorgt? Gaat in eens de boel zenden als je ergens een kabel insteekt of je software start.

Dus: ik ben er voor om alleen de instellingen te melden die noodzakelijk zijn en om niet config files uit te wisselen enzo.

Maar goed nog een keer: geen kritiek, niet bedoeld zo. (als dat het geval zou zijn, dan kom ik aanmerkelijk rotter over trouwens ;-))

_________________
IC7851/HiQ5-160 vert/PAR OA50 omni hor, X6000 (2/70/23); IC202S, TH-F7E, MD380, IC7000(+4m) mobile. IC7300, IC9700, IC900E (6/2/70/23)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling