Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 15 sep 2019, 11:21

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Kenwood TS140S
BerichtGeplaatst: 14 jan 2018, 21:12 
Offline

Geregistreerd: 19 jul 2014, 10:06
Berichten: 21
Woonplaats: Ijsselstein
Geachte lezers,
Ik ben al enige tijd in het bezit van een Kenwood TS140S
vorige maand hoorde ik bij het aanzetten van de set een geklik, lijkt op een relay, heeft het gewoon daarna gedaan.
Nu heb ik het volgende:
Ontvangt alleen maar op SSB.
Zenden doet hij ook niet meer.
Heb helaas geen service manuel / documentatie.
Misschien hebben jullie wat tips voor mij.
alvast bedankt
Pons
Pd5ps


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kenwood TS140S
BerichtGeplaatst: 15 jan 2018, 13:54 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2006, 19:09
Berichten: 1256
Woonplaats: IJsselstein
hoi Pons,

leuk je hier te treffen

http://www.radiomanual.info/schemi/TS140S-680S_serv.pdf

_________________
IC7851/HiQ5-160 vert/PAR OA50 omni hor, X6000 (2/70/23); IC202S, TH-F7E, MD380, IC7000(+4m) mobile. IC7300, IC9700, IC900E (6/2/70/23)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kenwood TS140S
BerichtGeplaatst: 16 jan 2018, 13:22 
Offline

Geregistreerd: 19 jul 2014, 10:06
Berichten: 21
Woonplaats: Ijsselstein
pa3met schreef:


@ bedankt voor het linkje naar het schema ( is off topic maar de loop antenne condensator is veranderd, heb nu geen geen overslag meer )

'73

pons


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kenwood TS140S
BerichtGeplaatst: 16 jun 2019, 13:06 
Offline

Geregistreerd: 19 jul 2014, 10:06
Berichten: 21
Woonplaats: Ijsselstein
Sorry voor mij trage reactie bericht

Betreft de TS140, deze werkt weer als een speer, toestel geheel gedemonteerd, ondanks dat toestel was verzegeld door de leverancier als zijde garantie sticker
zoekkende naar ?? mogelijke slechte elco's ( kreeg ik als tip ) zag ik dat de eindtrap al een keer was vervangen en of gemodificeerd
en een kabelboom tussen de afdekplaat met daar een schroef doorheen hmm de kabelboom heeft het wel zeer benauwd gehad maar gelukkig geen contact gehad met de massa
Waarschijnlijk ooit een snelle klus geweest … zo kwam ik nog meer tegen dat ik dacht van inderdaad een haast klus
Vreemde was wel dat tijdens schakelen de relays gewoon reageerde ( nu goed waarneembaar omdat deze geheel open lag )
De boel in elkaar gezet ( gelukkig niets over gehouden ) en tot mij verbazing werkt alles, tja wat is het nu geweest set bijna dagelijks aangehad en werkt nogsteeds.
Hierbij mij verhaal, lezers bedankt voor het meedenken
groetjes PD5PS Pons vanuit IJsselstein
'73


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling