Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 16 okt 2018, 10:01

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 19 maart 2016, 07:57 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2012, 15:39
Berichten: 505
Woonplaats: Het Gooi
Bijgeleverde zip-file is een bin-file (evt. hernoemen naar condor.bin) om in
een 4K EPROM te blazen.

;versie 3.05
;Bugfix: begin scanfrequentie stond 6.25 kHz te hoog (off by one bug)
;Bij scannen 'valid signal time' nu 200ms ipv 300ms
;Squelch SINAD naar 10 dB gezet (was 15 dB, dus evt. interne squelch potmeter opnieuw afregelen!)

;versie 3.04
;145.5625 MHz als eerste scanfrequentie voor 2m ivm nieuw bandplan

Dan nog een hardnekkige en steeds maar rondzingende misvatting inzake de modulatievorm van de Condors.
De Condors maken GEEN, herhaal GEEN, driewerf GEEN fasemodulatie (PM, of P3E) maar gewoon FM (F3E).

Ze hebben NOOIT fasemodulatie gemaakt en dat zullen ze ook NOOIT doen, simpelweg omdat de interne
hardware daar niet in voorziet.

Wat er wel kan, is dat de RX- en TX-audiokarakteristieken anders kunnen worden ingesteld waarmee
het LIJKT dat er sprake zou (kunnen) zijn van fasemodulatie, maar dat is in al mijn updates uitgeschakeld.

M.b.t 10 dB SINAD squelch level: het kan bij 'strak afgestelde' Condors zijn dat de ontvanger blijft ruisen
na deze software update. In dat geval squelch potje (intern) afregelen (naar links draaien) tot muting optreedt.

S.v.p. feedback of 10 dB SINAD niet 'too less' is, anders gaat de boel weer terug naar 15 dB SINAD.

Remco PA3FYM


Bijlagen:
condor.zip [4 KiB]
154 keer gedownload
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 apr 2017, 16:34 
Offline

Geregistreerd: 02 maart 2008, 10:10
Berichten: 12
Woonplaats: Oosterhout NB
[quote="Remco"]Bijgeleverde zip-file is een bin-file (evt. hernoemen naar condor.bin) om in
een 4K EPROM te blazen.

helaas krijg ik een beschadigd zip bestand binnen wat niet is uit te pakken
vast bedankt voor een repost


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 apr 2017, 17:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2009, 15:17
Berichten: 233
Woonplaats: Rotterdam
PE1DHR schreef:
helaas krijg ik een beschadigd zip bestand binnen wat niet is uit te pakken

Goed lezen. Het is geen zipfile, maar een .bin-file met een .zip-extensie.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 apr 2017, 20:43 
Offline

Geregistreerd: 02 maart 2008, 10:10
Berichten: 12
Woonplaats: Oosterhout NB
pg3r schreef:
PE1DHR schreef:
helaas krijg ik een beschadigd zip bestand binnen wat niet is uit te pakken

Goed lezen. Het is geen zipfile, maar een .bin-file met een .zip-extensie.


het schaamrood op mijn kaken moet ik mijn leven lang meedragen ... hartelijk dank voor deze verduidelijking. het stond idd ook zo in de beschrijving maar waarom zou je dat doen ?

leuke software trouwens

met vriendelijke groeten

Bert PE1DHR


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 jan 2018, 20:15 
Offline

Geregistreerd: 17 okt 2008, 16:40
Berichten: 12
Woonplaats: Mellionnec Bretagne Frankrijk
goede avond.
Ik ben sinds een langere tijd niet meer aktief geweest met een condor,maar ze staan weerop de plank
een 2m een 70vmen een 4meter set,
omgebouwd toen der tijd en werkende
Nu kom ik die software tegen van pa3fym en de ombouw voot ctcss zonder fx315 bouwsteen.
Super om dat te lezen en ikga er met de 3 sets ook mee aan de slag.
Waarom de mail....
ik ben ondertussen verhuisd naar Bretagne in Frankrijk en heb nu de call F4VSJ in gebruik en alle repeaters hier in de buurt gebruiken standaard
71.9 Hz Subtone.
voor heel bretagne, makkelijk te onthouden, maar die ga ik dus in de 3 setjes inbouwen...(4meter is nog niet in gebruik, alleen een enkele repeater heeft wel een ingang op70mhz open staan,voor callbuiten Frankrijk...
dus ikkan testen met een heel klein vermogen, zit er vlakbij op een km of 5

ik heb alleen een vraag of de software die hierboven te downloaden is , werkelijk de allerlaatste is , heb echte
oude software van OZA op de setjes staan en wil ze upgraden naar de laatste versie...
deze 3.05 software is die goed voor alle setjes, 2m 70cm en 4 meter?
of bestaat er ergens verschillende versies
ik heb een programmer voor de 4k eproms en een oude dos computer die ermee werkt....


graag lees ik het hierin de volgende dagen
groeten van Hans ex-pa4kw, nu F4VSJ, in het centrum van Bretagne


73's en alvast bedankt voor de tips


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jan 2018, 09:33 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2257
Woonplaats: JO21XX
Deze versie is de ‘fym’-versie. Vandaar misschien een andere nummering. Werkt uitstekend hoor.

Als je een vraag hebt aan Remco kan je die met een PB stellen.

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 9 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling