Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 08 apr 2020, 04:32

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 19 feb 2020, 21:05 
Offline

Geregistreerd: 29 dec 2006, 20:35
Berichten: 91
Goede avond,

Zag al wel dat er een topic is over touch schakelaars, maar is er iemand die ervaring heeft met touch schakelaars in de muur die de hoofd verlichting in het huis schakelt?
Vallen deze schakelaars onder dezelfde troep als de touch schakelaars op schemerlampen afzuigkappen en noem maar op?

Vorige week stond er een buur van ongeveer 50 meter verderop aan de deur of ik aan het zenden was, want de verlichting in hun huis ging aan en uit.
Het blijkt dat deze buur gelijk een klacht heeft ingediend want, vandaag ben ik benaderd door de afdeling storingsmeldingen van Agentschap telecom, deze komen een dezer dagen een veldsterkte meting uitvoeren.

Wat kan ik verwachten??

Alle relevante info is welkom.

73, PA1CM


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 feb 2020, 21:25 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 416
PA1cm schreef:
Goede avond,

Zag al wel dat er een topic is over touch schakelaars, maar is er iemand die ervaring heeft met touch schakelaars in de muur die de hoofd verlichting in het huis schakelt?
Vallen deze schakelaars onder dezelfde troep als de touch schakelaars op schemerlampen afzuigkappen en noem maar op?

Vorige week stond er een buur van ongeveer 50 meter verderop aan de deur of ik aan het zenden was, want de verlichting in hun huis ging aan en uit.
Het blijkt dat deze buur gelijk een klacht heeft ingediend want, vandaag ben ik benaderd door de afdeling storingsmeldingen van Agentschap telecom, deze komen een dezer dagen een veldsterkte meting uitvoeren.

Wat kan ik verwachten??

Alle relevante info is welkom.

73, PA1CM


Ja, dat is afwachten dus.
Als ik bij QRZ.com bij jou kijk bij je stationsbeschrijving dan kon je daar wel eens een hoge veldsterkte kunnen opwekken.
Het gebruik van een mooie Mosley PRO-96 beam, en in de shack ook nog een ACOM1000 eindtrap erbij, dat wordt spannend zeg.
Nu, maar afwachten, trouwens wel een vlotte buur die kennelijk direct een klacht heeft ingediend, en niet samen met jou een oplossing op te zoeken.
Zo'n buurgast heb ik hier vroeger ook al eens bij de deur gehad, en had ook geklaagd, maar hij heeft aan het kortste eind getrokken.
Voor mij was dit een kansloze..... :lol:


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 feb 2020, 22:35 
Offline

Geregistreerd: 29 dec 2006, 20:35
Berichten: 91
PA3ECZ schreef:
PA1cm schreef:
Goede avond,

Zag al wel dat er een topic is over touch schakelaars, maar is er iemand die ervaring heeft met touch schakelaars in de muur die de hoofd verlichting in het huis schakelt?
Vallen deze schakelaars onder dezelfde troep als de touch schakelaars op schemerlampen afzuigkappen en noem maar op?

Vorige week stond er een buur van ongeveer 50 meter verderop aan de deur of ik aan het zenden was, want de verlichting in hun huis ging aan en uit.
Het blijkt dat deze buur gelijk een klacht heeft ingediend want, vandaag ben ik benaderd door de afdeling storingsmeldingen van Agentschap telecom, deze komen een dezer dagen een veldsterkte meting uitvoeren.

Wat kan ik verwachten??

Alle relevante info is welkom.

73, PA1CM


Ja, dat is afwachten dus.
Als ik bij QRZ.com bij jou kijk bij je stationsbeschrijving dan kon je daar wel eens een hoge veldsterkte kunnen opwekken.
Het gebruik van een mooie Mosley PRO-96 beam, en in de shack ook nog een ACOM1000 eindtrap erbij, dat wordt spannend zeg.
Nu, maar afwachten, trouwens wel een vlotte buur die kennelijk direct een klacht heeft ingediend, en niet samen met jou een oplossing op te zoeken.
Zo'n buurgast heb ik hier vroeger ook al eens bij de deur gehad, en had ook geklaagd, maar hij heeft aan het kortste eind getrokken.
Voor mij was dit een kansloze..... :lol:


Ik heb een auto die 260 km haalt, dat wil nog niet zeggen dat ik er er ook met rijd.

En wil je met digimodus 100 watt maken, dan wordt de Acom zonder optionele fan al aardig warm.

Maar de vraag is reageren die touch schakelaars al onder de toegestane veldsterkte wat kan ik daar van verwachten.

73 PA1CM


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 feb 2020, 23:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 jan 2008, 00:13
Berichten: 1318
Woonplaats: JO33HE: Haren Gn.
Ik had een hanglamp met touch-dimmer.
Die ging met 5 watt qrp op 80m spontaan aan en uit.
Het principe van die dingen is dat je een stuk metaal aanraakt dat als antenne dient.
Als je dat ontstoort zal hij niet goed aanrakingsgevoelig worden en dus slechter gaan werken.
Ben benieuwd wat de instanties ervan zeggen.

_________________
Mijn andere sites: https://www.tapedeckforum.nl en https://www.pa2efr.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 feb 2020, 00:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 mei 2014, 16:41
Berichten: 1465
Woonplaats: Maarssen
Als je EIRP richting die touch lampen in de buurt komt van 1kWEIRP, dan kan je met grondreflectie boven 3 V/m uitkomen.

Aangezien je een meer dan interessante installatie hebt, ga je met legaal vermogen wel boven 1 kWEIRP uitkomen. Hopelijk straal je wat minder naar beneden.

Jaaaren terug heb ik AT (toen RCD geloof ik) ook op bezoek gehad, ik bleef eronder. Hetzelfde verhaal, mensen gingen gelijk bellen (want ze dachten dat het illegaal was). De andere buren kwamen gewoon langs, en ik heb hun spullen ontstoort.

2..3 jaar terug ook een discotheek veroorzaakt bij buren (met 50W in full size vertical, 20 m band). Een lamp redelijk kunnen ontstoren door de serieweerstand tussen metaal en PCB wat te verhogen. Bij te hoog maken ging de lamp moeilijk aan/uit. Het was een grensgeval (ik kon net te hoog, of er net onder blijven). Na verandering van de weerstand denk ik dat de lamp niet meer plat ging bij 6V/m. Ik weet niet meer of nog ferriet om het snoer heb gedaan (ik dacht het niet).

De mensen van AT bijten niet, wellicht krijg complimenten v.w.b. je installatie.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 feb 2020, 08:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 5073
Woonplaats: Kampen
Zo'n eindtrap voldoet toch niet aan de machtigingsvoorwaarden van max. 400W + 3dB?
Stelt het voor gebruik gereed hebben van een 1000W eindtrap de ambtenaar niet voor een probleem?

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 feb 2020, 09:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 sep 2005, 19:16
Berichten: 617
Woonplaats: Apeldoorn JO32af
Waar komt toch steeds die +3dB vandaan?
Die staat toch niet (meer) in onze machtigingsvoorwaarden?

Je mag best een eindtrap van een paar kW in huis hebben, zolang je maar niet meer dan 400 W PEP maakt.
Kan best zijn dat je zo'n eindtrap nodig hebt om het vermogen van een QRP setje op te krikken naar 400 W.

Maar ik dwaal af...

_________________
Smile.... Tomorrow will be worse!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 feb 2020, 14:02 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2020, 18:20
Berichten: 14
PA1cm schreef:
Goede avond,

Zag al wel dat er een topic is over touch schakelaars, maar is er iemand die ervaring heeft met touch schakelaars in de muur die de hoofd verlichting in het huis schakelt?
Vallen deze schakelaars onder dezelfde troep als de touch schakelaars op schemerlampen afzuigkappen en noem maar op?

Vorige week stond er een buur van ongeveer 50 meter verderop aan de deur of ik aan het zenden was, want de verlichting in hun huis ging aan en uit.
Het blijkt dat deze buur gelijk een klacht heeft ingediend want, vandaag ben ik benaderd door de afdeling storingsmeldingen van Agentschap telecom, deze komen een dezer dagen een veldsterkte meting uitvoeren.

Wat kan ik verwachten??

Alle relevante info is welkom.

73, PA1CM

Om nou gelijk het AT te bellen is ook zowat zeg.
Zit op deze touch schakelaar een CE keuring of komt deze bij ali vandaan ja CE keuring wil
overigens niet altijd iets zeggen.
Je kunt nu altijd proberen om de schakelaar af te schermen met metalen kapje of aluminium folie.
p.s kun je ons op de hoogte houden ben zeer benieuwt


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 feb 2020, 14:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 mei 2014, 16:41
Berichten: 1465
Woonplaats: Maarssen
@PF1JM:
Die 3 dB komt uit hele oude vervallen machtigingsvoorwaarden van zo'n 40 jaar terug België heeft de 3dB eis nog wel.

@PA1CM: ik hoop dat je ons op de hoogte houdt, dan kunnen wij er ook nog wat van leren.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 feb 2020, 14:24 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 480
Woonplaats: Breda
Wel ervaring met die techniek in een lamp waarvan de metalen behuizing tevens het "touch" component is. Experimenten met ingangscircuit (o.a. serieweerstand) leverde een nog net werkende schakelbare lamp op. Het schakelen tussen de drie niveau's ging nog, maar naar de UIT-stand was een probleem. Daar stapte hij steeds overheen. Opgelost door een snoerschakelaar toe te voegen. Op het doosje met de elektronica staat een CE symbool. Afschermen met folie is geen optie, de "sense antenne" pikt het sowieso op.

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 feb 2020, 14:38 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2020, 18:20
Berichten: 14
pe1nil-cor schreef:
PA1cm schreef:
Goede avond,

Zag al wel dat er een topic is over touch schakelaars, maar is er iemand die ervaring heeft met touch schakelaars in de muur die de hoofd verlichting in het huis schakelt?
Vallen deze schakelaars onder dezelfde troep als de touch schakelaars op schemerlampen afzuigkappen en noem maar op?

Vorige week stond er een buur van ongeveer 50 meter verderop aan de deur of ik aan het zenden was, want de verlichting in hun huis ging aan en uit.
Het blijkt dat deze buur gelijk een klacht heeft ingediend want, vandaag ben ik benaderd door de afdeling storingsmeldingen van Agentschap telecom, deze komen een dezer dagen een veldsterkte meting uitvoeren.

Wat kan ik verwachten??

Alle relevante info is welkom.

73, PA1CM

Om nou gelijk het AT te bellen is ook zowat zeg.
Zit op deze touch schakelaar een CE keuring of komt deze bij ali vandaan ja CE keuring wil
overigens niet altijd iets zeggen.
Je kunt nu altijd proberen om de schakelaar af te schermen met metalen kapje of aluminium folie.
Er zijn ook touch schakelaars die op 433 Mhz werken
p.s kun je ons op de hoogte houden ben zeer benieuwt


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 feb 2020, 17:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 5073
Woonplaats: Kampen
@Cor: wat is het nut van jezelf citeren? Is dat niet net zoiets als self-spotting op een DX-cluster? :mrgreen:

Sorry van die 400W +3dB. Dat is inderdaad van 40 jaar geleden! Ik had in 1980 nul fouten in de
machtigingsvoorwaarden, ik ken ze nú nog! :D

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 feb 2020, 16:57 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 416
PA1cm schreef:
Goede avond,

Zag al wel dat er een topic is over touch schakelaars, maar is er iemand die ervaring heeft met touch schakelaars in de muur die de hoofd verlichting in het huis schakelt?
Vallen deze schakelaars onder dezelfde troep als de touch schakelaars op schemerlampen afzuigkappen en noem maar op?

Vorige week stond er een buur van ongeveer 50 meter verderop aan de deur of ik aan het zenden was, want de verlichting in hun huis ging aan en uit.
Het blijkt dat deze buur gelijk een klacht heeft ingediend want, vandaag ben ik benaderd door de afdeling storingsmeldingen van Agentschap telecom, deze komen een dezer dagen een veldsterkte meting uitvoeren.

Wat kan ik verwachten??

Alle relevante info is welkom.

73, PA1CM


En, viel de veldtsterkte meting nog een beetje mee ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 feb 2020, 19:06 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2846
Woonplaats: Schijndel
touch schakelaars behoren te werken op aanraking .. en dus NIET op RF ..
je zou die schakelaars ook wel kunnen aankrijgen met je I-Phone door iemand te bellen met de telefoon dicht bij de schakelaar ..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 feb 2020, 21:25 
Offline

Geregistreerd: 29 dec 2006, 20:35
Berichten: 91
De veldsterkte meting wordt pas over ongeveer 3 weken uitgevoerd.

Ik houd jullie op de hoogte.

73 PA1CM


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling