Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 jan 2020, 17:07

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 23 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Experia box v10
BerichtGeplaatst: 15 sep 2016, 09:50 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 13:40
Berichten: 298
Woonplaats: Vlaardingen
PE4BAS schreef:
Citaat:
Het probleem heb ik vooral op 40m en 60m met 100W. Maar zelfs met 25W wist ik vandaag de complete verbinding er uit te leggen. Dat gebeurt niet direct maar van de 10x zenden heb ik het 1x gehad. Erg irritant allemaal.


Het klinkt me heel bekend in de oren, Bas. Dit gebeurt bij mij dus ook en ook PE4KH heeft hier last van gehad of heeft het ook nog steeds.

Kijk eens op de site van PE4KH http://pe4kh.idefix.net/?before=1457204231 .

_________________
PG7M Robert


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Experia box v10
BerichtGeplaatst: 15 sep 2016, 20:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 688
Woonplaats: Roodeschool
Citaat:
Het klinkt me heel bekend in de oren, Bas. Dit gebeurt bij mij dus ook en ook PE4KH heeft hier last van gehad of heeft het ook nog steeds.


Ik had het nog niet eerder gelezen maar het lijkt er op dat er dus veel meer amateurs zijn met dit probleem.
Ondertussen is het probleem voor mij opgelost :)

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Experia box v10
BerichtGeplaatst: 15 sep 2016, 21:21 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 13:40
Berichten: 298
Woonplaats: Vlaardingen
Dan ben ik toch wel heel nieuwsgierig, hoe je dat hebt opgelost of ben je overgestapt naar een "kabelboer" :wink: .

Ik ben flink in de weer geweest met ferriet, afgeschermde UTP bekabeling, maar heeft wel iets geholpen, maar het zit er nog steeds.

PE4BAS schreef:
Citaat:
Het klinkt me heel bekend in de oren, Bas. Dit gebeurt bij mij dus ook en ook PE4KH heeft hier last van gehad of heeft het ook nog steeds.


Ik had het nog niet eerder gelezen maar het lijkt er op dat er dus veel meer amateurs zijn met dit probleem.
Ondertussen is het probleem voor mij opgelost :)

_________________
PG7M Robert


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Experia box v10
BerichtGeplaatst: 19 nov 2019, 17:23 
Offline

Geregistreerd: 17 mei 2005, 17:18
Berichten: 10
Woonplaats: geleen
Wie weet hier een oplossing voor Kpn kan voor de rest niets meer doen ,hier valt de modem uit met ft8 op de 14 mhz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Experia box v10
BerichtGeplaatst: 21 nov 2019, 17:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 dec 2006, 23:46
Berichten: 347
Woonplaats: Veldhoven
Ik gebruik de EB niet maar een eigen router, Mikrotik in mijn geval. Werkt veel beter.
Deze staat in mijn shack op zolder.
En om EMC te voorkomen, fiber tussen de router en de diverse switches.

_________________
73 Arno - PE1RDP - Veldhoven - JO21QK
http://www.qsl.net/pe1rdp/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Experia box v10
BerichtGeplaatst: 27 nov 2019, 22:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 apr 2007, 18:15
Berichten: 1312
Woonplaats: Emmen
pd7mer schreef:
Wie weet hier een oplossing voor Kpn kan voor de rest niets meer doen ,hier valt de modem uit met ft8 op de 14 mhz


Ik heb hier een fritzbox die er veel beter tegen kan..
Weet niet welke provider je hebt maar je zou kunnen overwegen zo'n ding aan te vragen / aan te schaffen.
Ik weet van KPN dat ze je telefonie inloggegevens niet verstrekken 'uit veiligheidsoverwegingen' iets wat xs4all dus wel doet.
Als ik het goed heb is dat in de experiabox ook niet in te stellen , alleen aan of uit en meer niet.

Kan in jou geval , mocht je ook voip hebben, een struikelblok zijn..wel een slechte zaak vind ik : daarmee verplichten ze je mijn inziens om de door hun verstrekte modem te gebruiken.

Overigens krijgen we binnenkort een glasvezelaansluiting in huis : tzt contact zoeken met xs4all met de vraag of we daar op over kunnen stappen :mrgreen:

_________________
73 René PA2RU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Experia box v10
BerichtGeplaatst: 28 nov 2019, 08:33 
Offline

Geregistreerd: 06 maart 2007, 00:23
Berichten: 464
Woonplaats: Enschede
Dan moet je snel zijn met overstappen want binnen de korste keren ben je weer terug bij KPN:
https://www.onemorething.nl/2019/06/kpn-xs4all-verdwijnt-2020/?utm_source=google&utm_medium=organic


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Experia box v10
BerichtGeplaatst: 28 nov 2019, 11:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 apr 2007, 18:15
Berichten: 1312
Woonplaats: Emmen
pe1br schreef:
Dan moet je snel zijn met overstappen want binnen de korste keren ben je weer terug bij KPN:
https://www.onemorething.nl/2019/06/kpn-xs4all-verdwijnt-2020/?utm_source=google&utm_medium=organic


Heel plat gezien zitten we daar al bij : XS4ALL is al onderdeel van KPN namelijk ;)
Daarbij moet ik het nog zien of ze werkelijk geheel opgaan in KPN -> https://panorama.nl/nieuws/economie/par ... ame-xs4all

_________________
73 René PA2RU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 23 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling