Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 dec 2018, 12:57

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 22 nov 2018, 19:34 
Offline

Geregistreerd: 10 okt 2012, 21:42
Berichten: 113
Woonplaats: JO33JH
KPN is hier in de omgeving bezig storingsbronnen op te sporen en uit te schakelen.
Aanleiding was een onbetrouwbare telefoon aansluiting bij de buren.
Bij andere buren 200 meter verderop, zorgde een storende satellietschotel adapter voor trager internet bij ons.
Bij mij is een storende UPS buiten gebruik gesteld, en de adsl kabel is vervangen door een getwist exemplaar.
Zelf had ik overigens geen klachten, niet over de internet snelheid, maar ook niet over het stoornivo.
Dit lijkt me een prima ontwikkeling voor ons zendamateurs, we staan er kennelijk niet alleen meer voor nu een
commercieƫle gebruiker actief op jacht gaat.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 nov 2018, 20:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 589
Woonplaats: Roodeschool
Nanko hebben die buren ook juist problemen als jullie aan het contesten zijn daar? Ik heb in het verleden veel problemen gehad met VDSL van KPN. Inderdaad viel telefoon, internet en TV steeds weg. Maar dat was juist duidelijk als ik op HF zond meer meer als 25W. Normaal bel je KPN en krijg je uiteindelijk een vriendelijk dame van een callcenter die echt niet snapt wat je bedoelt. Blijkbaar zijn ze bij jou toch zo ver gekomen dat KPN er daadwerkelijk wat aan doet.

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 nov 2018, 21:33 
Offline

Geregistreerd: 10 okt 2012, 21:42
Berichten: 113
Woonplaats: JO33JH
Op VHF en UHF geen enkele klacht, op HF is hier nog nooit activiteit geweest.
De KPN monteur (ook zendamateur) wist te vertellen dat ze notches in de centrale
inbouwen als een zendamateur de boel platlegt.
Kennelijk bereikt het storende signaal de centrale en veroorzaakt daar ellende.
Beetje onwaarschijnlijk, zeker in mijn geval waar het storende signaal 4 kilometer
af moet leggen naar de centrale


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 nov 2018, 12:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 589
Woonplaats: Roodeschool
Hallo Nanko, bij mij is het ook met notches opgelost. De snelheid gaat dan wel iets naar beneden maar een normaal internet gebruiker merkt dat niet. Als je snel internet wilt gaat men toch vaak via de kabel met Ziggo. Overigens tot nu toe nog nooit klachten gehad van de buren. Overburen hebben ook KPN de rest allemaal Ziggo. Ben blij dat ze bij KPN nu ook door hebben dit op te lossen. Dat was nog niet zo toen ik de klacht had.

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 nov 2018, 15:02 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 13:40
Berichten: 286
PE4BAS schreef:
Hallo Nanko, bij mij is het ook met notches opgelost. De snelheid gaat dan wel iets naar beneden maar een normaal internet gebruiker merkt dat niet. Als je snel internet wilt gaat men toch vaak via de kabel met Ziggo. Overigens tot nu toe nog nooit klachten gehad van de buren. Overburen hebben ook KPN de rest allemaal Ziggo. Ben blij dat ze bij KPN nu ook door hebben dit op te lossen. Dat was nog niet zo toen ik de klacht had.


Bij mij geen notches, ik ben al een hele tijd (meer dan 1 jaar) bezig om het probleem volledig te elimineren. Ik heb een arsenaal aan diverse types ferriet van klein tot zware jongens uitgeprobeerd en de zware jongens helpen wel enigszins, maar bracht toch nog niet de volledige oplossing. Ook afgeschermde twisted-pair telefoniekabel van KPN aangeschaft, maar dat was het ook niet.

Tot een maand geleden, het mij op viel, dat ik tijdens de CQ WW SSB helemaal geen modem uitval heb gehad. Het lijkt er op, dat er toch iets is aangepast, waardoor ik ineens minder snel uitval heb van mijn VDSL2 lijn, ook wanneer ik het vermogen iets omhoog draai. Nog wel foutmeldingen, maar die lopen niet meer zo snel op, als wat het al die tijd geweest is, maar de lijn klapt er niet meer binnen 60 seconden uit, wat met grote regelmaat gebeurde, als de beam richting het modem gericht stond.

De fraaie dip op 7MHz en 14MHz in het spectrum plaatje van mijn modem (Fritz!Box 7581), wanneer ik op TX druk, is nog steeds ongewijzigd. Zodra ik weer dan stop met TX, zie je de internet snelheid ook weer omhoog komen.

Maar wat KPN nu heeft gewijzigd, geen idee.


Laatst bijgewerkt door PD7RB op 23 nov 2018, 15:20, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 nov 2018, 15:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 641
Woonplaats: Dronten
PD7RB schreef:
Maar wat er nu gewijzigd is, ik heb geen idee.

Niet toevallig zelf kabels anders gelegd o.i.d.? Dat is soms voldoende en dan heb je het zelf onbewust al verholpen.

_________________
De beste ideeƫn komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 nov 2018, 15:22 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 13:40
Berichten: 286
PE1KVL schreef:
PD7RB schreef:
Maar wat er nu gewijzigd is, ik heb geen idee.

Niet toevallig zelf kabels anders gelegd o.i.d.? Dat is soms voldoende en dan heb je het zelf onbewust al verholpen.


Nou, de afgelopen maanden had ik niets meer bij mijzelf veranderd.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 nov 2018, 15:13 
Offline

Geregistreerd: 09 apr 2013, 08:29
Berichten: 100
Woonplaats: Utrecht
nanko schreef:
KPN is hier in de omgeving bezig storingsbronnen op te sporen en uit te schakelen.

Een goede ontwikkeling dat ze inzien dat lokale storing nogal vervelend is voor (V)VDSL. En dat ze bij zendamateur notches inzetten in plaats van te klagen dat je storing veroorzaakt.

Ik ben wel benieuwd hoe ze dat opsporen doen, kun je daar iets meer over vertellen?

_________________
Koos van den Hout callsign PE4KH


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 nov 2018, 15:59 
Offline

Geregistreerd: 10 okt 2012, 21:42
Berichten: 113
Woonplaats: JO33JH
Een spectrum analyser met een "stroomtang" om de aansluitingen naar het modem.
Bij mij was een bult zichtbaar tussen 3.5 en 5 MHz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling