Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 25 okt 2014, 04:26

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 01 maart 2009, 11:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 236
Weet iemand waar je in Europa een Signalink van Tigertronics kan bestellen.
Via de website van Tigertronics kan je alleen in Amerika en Canada bestellen. Voor Europa verwijzen ze naar Europose leveranciers, doch die hebben hem geen van allen. Ik hoop dat iemand wat meer weet.

Gr. Anne PA3FYI


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 01 maart 2009, 11:39 
Offline

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 485
Woonplaats: Avenhorn
Hoi,

Misschien geen link van de signalink maar..

Ik gebruik sinds een tijdje de InterfaceOne van Funkamateur.
Dit is een soort gelijke interface als de signalink.

Het is een soort van bouwpakket.. SMD spul is allemaal al gesoldeerd.
Alleen wat simpele headers en connectors moeten nog gemonteerd worden.

Ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van deze interface.

Ook ik heb namelijk een lange zoektocht gehad naar een dergelijk interface.
En ben uitgekomen bij deze, makkelijk te bestellen.

http://www.box73.de/catalog/product_inf ... e17de63975

73

_________________
PD5DJ - Björn - QTH Avenhorn- Grid JO22LO - www.pd5dj.nl


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 01 maart 2009, 17:50 
Offline

Geregistreerd: 09 dec 2008, 23:48
Berichten: 49
Woonplaats: Barendrecht
pa3fyi schreef:
Weet iemand waar je in Europa een Signalink van Tigertronics kan bestellen.
Via de website van Tigertronics kan je alleen in Amerika en Canada bestellen. Voor Europa verwijzen ze naar Europose leveranciers, doch die hebben hem geen van allen. Ik hoop dat iemand wat meer weet.

Gr. Anne PA3FYI


Hoi, ik heb bij Tigertronics, aangegeven dat er in Europa niet wordt gereageerd, of dat ze hem niet hebben.
Nu heb ik hem gewoon bij Tigertronics besteld.
Ze zeiden twee weken geleden, dat ze het druk hadden, met bouwen, maar dat ze hem over drie weken zouden opsturen.
In Dollars is hij trouwens inclusief verzendkosten, behoorlijk goedkoper, dan in Ponden of Euro's.

De interface waar PD5DJ het over heeft, ziet er ook indrukwekkend uit,
maar ik dacht dat je alles zelf moest solderen, ook de smd onderdelen.
Dat was eigenlijk voor mij de reden, daar niet aan te beginnen.

gr. Arie "pa3dgg"


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 01 maart 2009, 20:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 dec 2008, 14:57
Berichten: 262
Woonplaats: Feanwalden, FRL
Signalink interfaces kun je bestellen bij QRP-Shop in DL, kompleet met garantie etc..
kijk hier: http://qrp-shop.de/200/cgi-bin/shop.dll?SESSIONID=0809847653610632&AnbieterID=1

_________________
73
Kees, PA3DEB


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 01 maart 2009, 21:32 
Offline

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 485
Woonplaats: Avenhorn
Arie schreef:
maar ik dacht dat je alles zelf moest solderen, ook de smd onderdelen.
Dat was eigenlijk voor mij de reden, daar niet aan te beginnen.

gr. Arie "pa3dgg"


Nou dat dacht ik dus ook, niet dat het een probleem was geweest.
Ik heb 2 van deze interfaces gemaakt.

Om 1 af te maken was ik nog geen 10minuten bezig, stelt echt niets voor.
Exclusief de kabel naar de TRX dan, dat koste even wat meer tijd..

_________________
PD5DJ - Björn - QTH Avenhorn- Grid JO22LO - www.pd5dj.nl


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 01 maart 2009, 21:58 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2008, 01:40
Berichten: 424
Woonplaats: Woodland, California
Ik woon zelf in Californie en heb vorig jaar een SL-1+ gekocht direct bij Tigertronics in Grants Pass, Oregon. Eerst was ik van plan om de USB versie te kopen maar er zat een levertijd op van 8 weken. Wanneer er een backlog is met de productie kunnen de leveranciers er ook weinig aan doen.

Ik heb toen maar de SL-1+ gekocht in plaats van de SL-USB interface want die was wel in voorraad en gebruik dus de sound card van de computer (line-in en lin-out of was het mic-in van de sound card....) en het werkt prima. Als je onafhankelijk wilt zijn van de sound card van de computer omdat sommige computers of laptops misschien een probleem hebben met de audio DSP kan de SL-USB misschien beter werken. Ik gebruik mijn SL-1+ alleen maar met mijn desktop met een recent motherboard met geintegreerde Realtek ALC888 Audio (2 jaar oud dus niet echt een "dinosaur" van een computer).

De controls op het frontpaneel van de SL-USB lijkt me wel erg handig. De SL-1+ heeft die niet en moet men in de audio control sliders in windows gaan instellen. Ik gebruik het met de TS-2000 en er zijn geen problemen.

Jan

_________________
Voorheen PA0PWR, nu KI6APR


Laatst bijgewerkt door KI6APR op 04 maart 2009, 03:27, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 02 maart 2009, 00:27 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 nov 2007, 16:19
Berichten: 3441
Het is wellicht geen vergelijk wat betreft de prijs.

En ik heb geen aandelen!

Maar ik ben HEEEEEELLLLLLLLLL EEEEERRRRRGGGG tevreden over:

http://www.microham.com/index1.html


Is een investering, maar eventuele blikken van mede amateurs tijdens bvb de PACC doen mij steeds weer beseffen dat het echt gewoon super werkt.

Dit is nou echt alles in 1, en gewoon werkend. Geen gezeur, nee gewoon werkend.

_________________
-->> De beste power meter klik.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 03 maart 2009, 21:45 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 2840
Woonplaats: Valkenswaard
Beetje late reactie..

Ik heb hier de Signalink USB al weer een paar maanden staan. Werkt perfect.

Inderdaad dien je deze aan te schaffen via http://www.qrp-shop.de

Een goede en nette levering (duurt wel een poos maar daar wordt je ook netjes voor gewaarschuwd. Die dingen liggen niet altijd op voorraad)

_________________
'73 PE2AAB


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 13 maart 2009, 14:13 
Offline

Geregistreerd: 09 dec 2008, 23:48
Berichten: 49
Woonplaats: Barendrecht
De dollarkoers is wat veranderd, ik moest 120 Euro betalen.
Maarrrr, een onplezierige verrassing, ik moest nog40 euro aan
de bezorger “tnt” betalen.
22,99 euro BTW plus 17, 00 inklaringskosten.

Het heeft me dus totaal 160 Euro gekost, er zijn wel twee kabels
megeleverd, een voor mijn Kenwood TM-V71 en een voor mijn Yaesu FT-2000
Het pakket was trouwens netjes dicht geseald.

Arie "pa3dgg"


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 07 sep 2012, 10:49 
Offline

Geregistreerd: 23 jul 2012, 15:42
Berichten: 16
Woonplaats: Gouda, the Netherlands
Weet iemand zo'n apparaat dat ik kant & klaar op m'n Alan 48+ kan aansluiten?

_________________
http://www.vanheusden.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 07 sep 2012, 13:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 2840
Woonplaats: Valkenswaard
flok schreef:
Weet iemand zo'n apparaat dat ik kant & klaar op m'n Alan 48+ kan aansluiten?

Uhm da's toch een bakkie?

Die heeft geen dataingang dus kun je die proberen aan te sluiten op de mic ingang. Weet niet of dat helemaal lekker gaat werken.
Wat ga je ermee doen? (welke modes bedoel ik?)

_________________
'73 PE2AAB


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 07 sep 2012, 13:46 
Offline

Geregistreerd: 23 jul 2012, 15:42
Berichten: 16
Woonplaats: Gouda, the Netherlands
PE2AAB schreef:
flok schreef:
Weet iemand zo'n apparaat dat ik kant & klaar op m'n Alan 48+ kan aansluiten?

Uhm da's toch een bakkie?
Die heeft geen dataingang dus kun je die proberen aan te sluiten op de mic ingang. Weet niet of dat helemaal lekker gaat werken.
Wat ga je ermee doen? (welke modes bedoel ik?)


Een bakkie inderdaad.
't Idee is 1200 bps packet radio er over te gaan doen.

_________________
http://www.vanheusden.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 07 sep 2012, 14:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 dec 2006, 12:22
Berichten: 646
Woonplaats: Eibertjesdarp
Zonde voor alleen packet,dan kan je beter een alan rmd 1200 packetmodem proberen op de kop te tikken. met een beetje geluk koop je zoiets 2e hands al voor weinig.

_________________
Soms weet het ook niet meer.........


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 07 sep 2012, 14:19 
Offline

Geregistreerd: 23 jul 2012, 15:42
Berichten: 16
Woonplaats: Gouda, the Netherlands
19DT2120 schreef:
Zonde voor alleen packet,dan kan je beter een alan rmd 1200 packetmodem proberen op de kop te tikken. met een beetje geluk koop je zoiets 2e hands al voor weinig.


Ik heb een aantal van die alan rmd 1200's maar die werken geen van allen samen met de bak in kwestie.

_________________
http://www.vanheusden.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 07 sep 2012, 14:45 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 2840
Woonplaats: Valkenswaard
flok schreef:
Ik heb een aantal van die alan rmd 1200's maar die werken geen van allen samen met de bak in kwestie.

Da's raar want ik heb dat wel eens ooit werkend gehad. Maar goed. Die RMD1200 zijn inderdaad niet de beste apparaten.

Gewoon een Baycom met DCD (digitale squelch) is wellicht een betere optie.

_________________
'73 PE2AAB


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling