Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 sep 2019, 10:28

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 20 aug 2019, 12:17 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 387
Woonplaats: Oude Tonge
Ik ben eigenlijk al een dag of 4 bezig met het volgende…in het kader van het experiment.

Heb een aantal hotspots, Raspi’s 3B+…3 stuks.

Ik heb een connectbox van Ziggo voor het wifi gebeuren.

Ik heb mijn shack op zolder.

Nu wil ik op zolder, 3 RBP’s laten draaien op wifi, ik moet erbij zeggen op zolder en de slaapkamer heb ik ook een Ziggo accespoint (lees router), zo’n ding met 3 antennes achterop ook voor de wifi, om op zolder zo’n sterk mogelijk signaal te hebben.

Om je RBP’s te laten werken moet je een SSID en wachtwoord ingeven en bestandje op je SD card zetten, allemaal geen probleem.

Maar ik krijg met geen mogelijkheid mijn RBP’s draaiend op mijn “ZOLDER” netwerk….de Connectbox ziet hem niet of geeft geen ip adressen uit op 1 of andere manier aan de RBP.

Mijn “gewone” netwerk heet ACHTERNAAM-WIFI…..die voor algemeen gebruik is voor telefoons,tablets etc…zeg maar alles en iedereen die niet op zolder is…
Op dit netwerk doen de RBP’s het wel…dus ook hier het SSID en wachtwoord ingegeven, en deze werkt wel, alleen de signaalsterkte is zeer zwak op zolder…twee verdiepingen ertussen en veel beton.

Ik wil dus het geheel op het netwerk “ZOLDER” hebben, in de router op zolder alles goed staan en alles gecheckt, wachtwoord, netwerknaam, etc, 2,4 en 5.0 ghz,
alles zou moeten werken.

Het signaal van de Connectbox van Ziggo staat beneden en is voor zolder aan de zwakke kant, te zwak om te gebruiken eigenlijk….vandaar dat ik zo graag dat andere netwerk wil hebben.

Misschien iemand een tip of truc aan de hand van dit verhaaltje??

b.v.d.

Harry PA2HP


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 aug 2019, 15:20 
Offline

Geregistreerd: 30 dec 2013, 08:14
Berichten: 24
Hoi Harry,

als je bijvoorbeeld je telefoon op je netwerk "ZOLDER" aanmeld, werkt deze dan wel ?

Sven.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 aug 2019, 15:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 maart 2009, 13:29
Berichten: 117
Staat je "zolder" router als router ingesteld of als bridge?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 aug 2019, 16:08 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 387
Woonplaats: Oude Tonge
Inmiddels..na lang zoeken opgelost.
Ik moest in PI-STAR zelf bij " reset wifi adapter" en configure wifi" zijn.
Daar naar wifi netwerken laten zoeken en daar stond het netwerk "zolder 5.0" mooi tussen.
Ik dacht dat door het SSID en wachtwoord op het sd kaartje te zetten dat dat voldoende was...nee dus.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Feedfetcher en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling