Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 17 sep 2019, 20:38

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 25 feb 2019, 10:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4681
Woonplaats: Kampen
Hoi,

ik zit wat te balen hier. Heb een nieuwe DMR-porto aangeschaft, een Anytone AT-D878uv. Heb al een
paar keer een codeplug erin ge-upload, alles zonder problemen. De porto doet wat ie moet doen.

Echter, sinds gisteren, een probleem. Wanneer ik 'm aan de computer koppel via zijn USB-kabel, en
ik zet 'm aan, dan springt ie meteen op zenden (rode ledje brandt). En hij blijft ook een behoorlijke
tijd zenden, en al die tijd reageert ie nergens op, alleen op de aan/uit-schakelaar...

Ik heb een fabrieksreset geprobeerd, maar dat krijg ik ook niet voor elkaar: ik houd PTT en PF1 (dat
knopje direct onder de PTT) ingedrukt en schakel de porto op AAN. Er gebeurt niets, dat wil zeggen:
hij start normaal op. En hij zou moeten vragen of ik écht een volledige reset wil.

Een andere USB-poort op mijn computer bood ook geen uitkomst, maar gaf hetzelfde resultaat.

Iemand met een tip, die me verder kan helpen?

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 feb 2019, 13:05 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2323
Woonplaats: JO21XX
Meteen terug naar de leverancier, en een nieuwe vragen. Zit garantie op. Of is ie via de zijderoute gekomen? Dan trouwens ook vragen. Chinezen houden niet van problemen. Dat geeft gezichtsverlies...

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 feb 2019, 08:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4681
Woonplaats: Kampen
Ga ik doen Bas, ik heb 'm (gelukkig) regulier gekocht in Nederland.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 maart 2019, 15:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4681
Woonplaats: Kampen
Beetje genant, ik zou 'm vandaag op de post doen, terug naar de leverancier...

Heb ik hier een nieuwe Anytone AT-D787uv van een mede-amateur die ik even zou helpen met programmeren.
Dus, kabel er weer aan, programma starten, óók niets! Ook problemen.

Maar ik ben er al uit... :oops:

Je moet geen Baofeng UV-5R programmeerkabel proberen te gebruiken in combinatie met een Anytone... Afbeelding
Met de goede kabel er tussen gaat het programmeren weer als een speer!

Ik heb mijn pakje maar weer uitgepakt, ik zal de leverancier (Marcus, Hamshop) even (af)bellen... :oops:

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 maart 2019, 15:21 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2611
Woonplaats: Sintjohannesga (JO22ww)
Kijk, scheelt weer. :) Ik label al mijn kabels om deze reden... er zijn er gewoon teveel met dezelfde fysieke aansluitingen...

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, navigatie en communicatie enthousiasteling, zendamateur, scannerluisteraar, scout leiding, IT architect
Icom IC-7000, X50N (14m asl), MFJ926B+ZS6BKW (inverted V, 12m asl), Kenwood TH-F7E, Retevis RT90, Polmar DB-50M, Diamond SG7500 (2m ASL ;) ), Hytera PD-785G, 18x Baofeng BF888S, Uniden UBC3500XLT, Garmin NuviCam, Garmin Montana 650t
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, EMC apparatuur overzicht, Scannerfrequenties NL e.o.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 maart 2019, 19:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4681
Woonplaats: Kampen
Ik wind zo'n kabeltje op, zonder kinken, en doe 'm in een rits-zakje. Etiketje erop.
Maar als je dan zo'n kabeltje nodig hebt, moet je wel het juiste zakje openen... :oops:

Voordeel van zakjes: de kabeltjes blijven apart, het wordt geen puinhoop.

Nu weer verder met de DMR-studie! :D

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 maart 2019, 22:07 
Offline

Geregistreerd: 01 jan 2014, 00:45
Berichten: 1094
Woonplaats: Mariahoeve
elsinga schreef:
Ik label al mijn kabels om deze reden... er zijn er gewoon teveel met dezelfde fysieke aansluitingen...
Doe ik dus met coaxkabels die van buiten komen. Bij -naderend- onweder maak ik ze los en zonder label zou ik moeten gokken welke coax bij welke antenne hoort.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 maart 2019, 09:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 sep 2006, 09:51
Berichten: 612
Woonplaats: Middelburg-Zeeland JO11TL
kabeltjes ...??
we hebben toch een draadloze hobby ?
in mijn radiokamer liggen er meer kabels dan radio's... ik snap er niks meer van...
rare hobby eigenlijk hahaha
goed weekend allen

_________________
Luctor-Et-Emergo


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling