Zendamateur.COM
http://www.zendamateur.com/

pcb layout
http://www.zendamateur.com/viewtopic.php?f=14&t=22157
Pagina 1 van 1

Auteur:  on3dag [ 25 maart 2020, 00:30 ]
Berichttitel:  pcb layout

Reeds geruime tijd heb ik een cnc1610 machientje van chinese makelij. Op zich niets mis mee. Normaal teken ik het schema met Eagle en zet het dan om met Ulp en vandaaruit naar de GRBL program om mijn machine te sturen.
Maar nu zou ik het anders willen aanpakken, nl: Ik heb reeds een printlayout en had die graag omgezet ( geconverteerd) met een programma die ik dan via het GRBL program mijn cnc 1610 machine kan sturen.
Weet iemand welk een programma ik hiervoor het best gebruik?
Op voorhand dank aan één ieder die mij verder kan helpen.
Mvg,
Dirk, on3dag

Auteur:  pe1cmo [ 25 maart 2020, 09:36 ]
Berichttitel:  Re: pcb layout

Je bedoeld een vel papier met in het zwart de print banen, bijvoorbeeld uit een tijdschrift ??

Geen idee, zo iets nog niet gezien. Maar mocht je wat anders bedoelen, geef wat meer duidelijkheid, misschien zijn er anderen met een converterings programma.
Ik heb navraag gedaan bij een goede vriend die mogelijk wat weet.

Auteur:  on3dag [ 25 maart 2020, 09:43 ]
Berichttitel:  Re: pcb layout

Goede morgen,
Ja inderdaad, een printlayout op papier of zelfs in een bestaand programma, indien op papier ,wordt dan eerst ingescand opgeslagen in een BMP of DXF bestand en dan aangeboden aan een programma die het omzet naar de G-code voor de sturing van de machine. Dus m.a.w. het is het programma die de printlayout overzet naar de G-code die ik zoek. Ik had zo'n programma nl: f-164 engrave maar als er gefreesd wordt dan zijn de afmetingen voor de IC voeten niet meer juist.
Mvg,
Dirk

Auteur:  pe1cmo [ 25 maart 2020, 09:48 ]
Berichttitel:  Re: pcb layout

Reactie van iemand:
Je kunt in sprint layout een plaatje in de achtergrond zetten en dan de print erover heen tekenen, gewone import vanaf plaatje is mij niet bekend

Auteur:  PA2LW [ 25 maart 2020, 14:53 ]
Berichttitel:  Re: pcb layout

Ik heb zelf weinig ervaring met het aansturen van CNC's maar zelf gebruik ik inkscape wanneer ik een afbeelding om wil zetten naar een vector based bestand. Misschien dat je hier eens naar kan kijken?

Auteur:  PA0KLS [ 25 maart 2020, 16:14 ]
Berichttitel:  Re: pcb layout

Ja, je hebt natuurlijk altijd het probleem van de grootte. Daarom zou je eerst eens moeten kijken wat een IC-voetje van een bepaalde grootte als bitmap (bmp) via je vertaalslagen doet als je het gaat uitfraisen. Daarna weet je inhoeverre je het bitmap-plaatje eerst moet vergroten of verkleinen, zodat het daarna wel op de door jou gewenste grootte wordt geproduceerd.

O, je kunt natuurlijk ook het IC-voetje dat je nu al hebt gemaakt, nauwkeurig opmeten en dan terug rekenen in hoeverre je je beginplaatje moet vergroten/verkleinen. Dat is altijd een probleem: wat er op gedrukte pagina's staat is altijd groter of kleiner dan het origineel....... En als je meteen ontwerpt, bijvoorbeeld in "Paint" (zo doe ik dat altijd), dan moet je op voorhand weten hoeveel pixels een inch, of een centimeter voorstelt.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/