Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 sep 2019, 05:25

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 17 maart 2019, 16:08 
Offline

Geregistreerd: 25 okt 2018, 11:33
Berichten: 2
Programma Eagle van Autodesk: het maken van een een 1300MHz kring. Het maken van een device is reeds gelukt, maar met het maken van de footprint
dus een strookje koper van 3mm breedte en 12mm lengte met aan de bovenzijde een Via waarin een pootje van de trimmer 6pF wordt gesoldeerd. Tevens aan de onderzijde een Via(GND) die met de onderzijde(polygon) van de pcb wordt verbonden.
Op de strip wil ik een smd aansluiting (om het signaal uit te koppelen van het 23cm signaal naar de mixer.)

Het wil me niet lukken een strip koper(bovenzijde pcb) met bovengenoemde afmetingen te plaatsen in het .brd ontwerp.
Het tekenen van een stripje lukt me wel met een polygon "erin" maar bij het plaatsen van de via's nr. 2 en 3(uitkoppelen en GND)
geven een error in de tools(airwire?).

Iemand die met Eagle werkt(gewerkt heeft) begrijpt wat ik bedoel.
Hopelijk kan iemand me verder helpen.

Fred -PE1ABL


Bijlagen:
PCB Ontv..png
PCB Ontv..png [ 22.94 KiB | 1094 keer bekeken ]
Opmerkingen bij bestand: PCB Ontvanger 23cm band
PCB Ontv..png
PCB Ontv..png [ 22.94 KiB | 1094 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 maart 2019, 16:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 nov 2010, 18:00
Berichten: 761
Woonplaats: Amsterdam
Je moet je polygon aan het juiste net koppelen. Dit is een instinker met Eagle omdat dit niet goed zichtbaar is. Ben zelf aan het overstappen op KiCad maar dat is ook niet eenvoudig...

Tjerk, 9ZZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 28 maart 2019, 18:17 
Offline

Geregistreerd: 28 dec 2010, 18:34
Berichten: 1
Gebruik het "name" commando om een naam te geven aan de via, en aan de polygon... Dan ratsnest opnieuw uitvoeren en dan zal je zien dat je airwires weg zijn.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 mei 2019, 15:31 
Offline

Geregistreerd: 09 mei 2019, 10:33
Berichten: 2
Beste Fred,

tijdens afgelopen dinsdag hebben wij er in de RCG over
gesproken. Ik heb nog even nagekeken hoe ik het had opgelost.

Om met uiteindelijk tot op de rand koper te houden moet je de Clearance
parameter in de Design Rules 0 mil zetten. Als basis gebuik ik de Design Rules
van EuroCircuits.

Download

https://www.eurocircuits.com/eagle-dru-files/

73's Rens | PA3AXA


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 aug 2019, 21:50 
Offline

Geregistreerd: 09 mei 2019, 10:33
Berichten: 2
Correctie moet zijn in de Distance Tab Copper/Dimension deze moet 0mil
zie onderstaande afbeelding.


Bijlagen:
Eagle_Distance.png
Eagle_Distance.png [ 71.65 KiB | 554 keer bekeken ]


Laatst gebumpt door fredericus19A op 21 aug 2019, 21:50
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling