Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 08 dec 2019, 20:36

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 28 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 16 nov 2010, 19:57 
Offline

Geregistreerd: 22 apr 2009, 19:42
Berichten: 423
Hallo

Ik heb een tijd geleden een Plasma tv gekocht. Deze begon na 8 maanden te storen. Na telefonisch contact met de fabrikant van Panasonic verwees hij me vrolijk door naar Agentschap Telecom. Zij voldeden aan de spec en het was niet hun probleem. Ik was op dat moment al bezig met een storing 5 huizen verder op. Ik wist toen nog niet dat Samsung dit op moest gaan lossen. De mensen daar hebben een 50inch plasma staan. Gelukkig is dit gebeurd. storing van die TV is weg.
Ik heb dus eens geïnformeerd bij AT en die wist mij te vertellen dat alle Plasma tv storen. Er is er geen 1 uitgesloten. Dit komt omdat Plasma een hoger voeding spanning nodig heeft. Raar zou je zeggen. Want waar is de handhaving op dit gebied. Het lijkt er op dat deze er totaal niet is. Op geen enkel product.

Men mag overal gewoon een CE keurmerk op zetten. AT zegt hierop zodra het apparaat gaat storen komen wij in actie. Als blijkt dat het apparaat niet voldoet moet de fabrikant dit verhelpen. Dit lijkt een omgekeerde wereld aan het worden. Ik zeg wakker worden!

Na dit aan de weet gekomen te zijn ben ik druk op zoek gegaan naar een goede vervanger. Hellaas zijn plasma het beste om te kijken. Alleen één groot nadeel de TV stoort. Ik heb dus een keuze moeten maken. Iets minder tv kwaliteit en geen storing.
Na veel wikken en wegen kwam in uit op de LG tv. Maar toen ik deze geplaatst had was het één grote spiegel. Dat werkt dus niet. Ik ben terug gegaan naar de winkel en heb de TV omgeruild voor een Samsung 6700 Led tv. Uhh Led nee LCD met backlight LED. LED TV’s bestaan niet. De reclames op tv en in de folders doen anders overkomen.
Opzich ben ik gewend en is het beeld prima. Alleen heb ik 1 groot probleem. De TV gaat aan en uit als ik op 30mtr zit te zenden. Boven op de slaapkamer staat een ouder type van Samsung. Deze verblikt of verbloost niet als ik ga zenden. Waarom is dit probleem. Heeft Samsung iets veranderd in de TV. Het lijkt er sterk op. Ik heb Samsung al een mail gestuurd maar ik denk dat het antwoord uit zal blijven.
Ik heb het probleem kunnen verhelpen door 2 ferriet kernen te plaatsen op de HDMI kabels. En een stuk alu folie te plaatsen op de plek waar de tip toets bediening zit. Voor een 95% is het weg.

Nu komt het minder leuke geval. Mijn buurman heeft van het weekend jawel ook een Led TV gekocht van het Merk Samsung. Je raad het al. De TV gaat aan en uit als ik ga zenden.
Ik kan het hopelijk verhelpen maar 100% met zekerheid is dit niet. TV zit namelijk op zijn slaapkamer. Die Led tv van mij staat beneden.

Ik wil wel eens horen of andere mensen dit ook hebben ervaren of zijn tegen gekomen. Ik kom namelijk weinig infomatie tegen op het internet.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 nov 2010, 20:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 nov 2009, 19:50
Berichten: 920
Woonplaats: Breda
Hoi Marco,

er staat hier op het forum een link naar een you tube stuk (http://www.youtube.com/watch?v=-BZSXKxyJn0) over een persoon in Duitsland die van de rechter zijn tv niet meer aan mag zetten omdat die stoort op de set van de buurman,is wel een extreem geval maar zoals je zult zien ben je niet de enige die daar last van heeft.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 nov 2010, 23:06 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 nov 2008, 11:52
Berichten: 524
Woonplaats: Belgie
Belgische radioamateur die ik ken heeft ook deze reeks gekocht van Samsung en had ook dit probleem van aan uit of veranderen van zender.
Bij hem een ronde ferrit (geen clamp) maar een ring waar de voedingskabel is gewikkeld zoals een mantelstroomfilter.
Probleem opgelost.

Zie http://www.audiosystemsgroup.com/RFI-Ham.pdf
of http://www.audiosystemsgroup.com/K9YC/K9YC.htm

Hopelijk kan je je buurman overtuigen om ook een ferrit aan zijn tv te voorzien. Samsung zou dit zelf moeten oplossen vind ik persoonlijk.. je hebt blijkbaar
al goed kontakt met hun. Zwijg mij van Panasonic , das echt kl... die hun service.


Ik had ook een Samsung Plasma en die is flink gaan storen na zo'n 2 jaar, steeds erger en erger en op meer frequenties. Nu sta ik
met een led lcd van LG en niks te horen. Echt HF stil en geen last dat hij aan of uit gaat. Was wel een aanpassing tegenover de plasma
beeld maar we zijn het al gewoon.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 nov 2010, 23:45 
Offline

Geregistreerd: 22 apr 2009, 19:42
Berichten: 423
Allemaal al gedaan bij mezelf.
Ik heb het voor 95% weg maar niet geheel.

Op zich geen probleem voor mezelf. Me kids mopperen en me vrouw dat is alles :P
Me buurman is een groter probleem.

We gaan het meemaken. Hij wil wel testen. Maar ik verwacht er niet veel van.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 nov 2010, 23:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 okt 2010, 20:23
Berichten: 145
plasma heeft tov (led)lcd een "zwaardere" aansturing wat betreft het scherm, ze werken met een Ysus en Zsus (links en rechts grote printplaten) met grote trafo's en condensatoren. Wellicht dat deze storen op HF.
LCD daarintegen is eenvoudiger qua printopbouw, de conventionele niet-led backlight schermen werken via een zogeheten inverter. hierop zitten meestal 2 kleine trafo's voor aansturing van de rijen tl-buizen in het scherm.
bij led schermen zitten in de meeste gevallen meerdere kleine trafo's op de voedingsprint voor de aansturing hiervan, of bij sommigen microprocessors.

het feit dat de tv aan- en uitgaat kan te maken hebben met HF instraling op het keyboard van de toetsen. Veel tv's hebben tegenwoordig printen met "touch" knoppen of piezo elementen erin. Ik heb er verder geen ervaring mee of deze HF gevoelig zijn, of wat hier aan te doen is. de meesten zijn zo krap van binnen dat een inwendig een ferrietkern aanbrengen waarschijnlijk niet zal passen.

overigens ken ik panasonic en samsung niet van binnen en buiten, deze vallen niet in het reparatiepakket van ons bedrijf.

denk dat ferrietkernen de enige oplossing zijn zoverre.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 nov 2010, 07:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2007, 18:15
Berichten: 956
Hmmm, teveel vermogen Marco? :mrgreen:

_________________
Alde antennes stean de stoarm troch en falle by stil waar om.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 nov 2010, 09:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 maart 2010, 14:45
Berichten: 3739
Woonplaats: JO20VV
Tja, Ik speel gitaar, Mijn buurman vind dat ook storend :twisted:
Te veel vermogen ? geen idee maar ik speel meestal zonder versterker.
Grappige is dat buurman vooral commentaar had op het geluid van mijn Ukellele :oops:

Ooit stoorde ik op een stereo als ik op 30M aan het zenden was (wat toch al zelden voorkomt),
echter klachten van lade van de CD speler die open en dicht gaan heb ik hier nog niet gehad.

_________________
Niet gehinderd door enige kennis van zaken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 nov 2010, 17:13 
Offline

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 510
Woonplaats: Blanden JO20IT
Of een klacht van de buurman waarbij zijn koffiezet of frietketel aan en uit ging :lol:

_________________
Elecraft K3S/100 | Elecraft KX3 | Kenwood TS850S | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 nov 2010, 22:48 
Offline

Geregistreerd: 22 apr 2009, 19:42
Berichten: 423
PA1 schreef:
Hmmm, teveel vermogen Marco? :mrgreen:


Ik maak 400w de afstand van mijn gevouwen dipool als die recht er boven staat is 6mtr hoog uit. Dus niet gek dat de tv hierop reageert.
SAMSUNG is de boosdoener. Ik heb een ouder type van samsung niks geen problemen. De nieuwe LED tv daar in tegen beneden bij mij kan er niet tegen.

Dit is niet het enige geval. Er lijkt steeds meer bij te komen.

1ste buren
Samsung TV aan uit 1ste verdieping
Digitale tv stick buren voeding stoort 80 40 30 20 CAIW heerlijk

2de buren
Plasma scherm stoort op 40 30 20
Lamp met dimmer stoort op 40 30 20 17 ( is verholpen gelukkig)

3de buren
Halogeen verlichting 4 kamers 1de verdieping stoort 30 20 17 ( al 4 maanden mee bezig om het te verhelpen die schiet niet op)


Voor de rest ben ik een gelukkig mens :)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 nov 2010, 09:21 
Offline

Geregistreerd: 26 sep 2010, 16:25
Berichten: 129
Hoi Marco,

Ik heb zelf gelukkig hier geen last van. Waarschijnlijk niemand dicht in de buurt van mij met LED-backlit tv's.

Je verhaal over CE-normering klopt gedeeltelijk: een fabrikant moet wel een verklaring afgeven dat hij conform de normen heeft getest en geproduceerd. Maar goed, bokkie-wokkie-CE (Chinese Export hihi) houdt zich daar niet altijd aan. Eis van een chineese fabrikant maar eens aanpassingen van de 10-dollar TV......

Geloof maar wel dat de grote fabrikanten (Zoals Samsung in dit geval) wel degelijk conform de CE normeringen produceren en testen. Een paar (gegronde!) klachten kost ze immers meer dan de hele serie televisies ooit op zal leveren.

Wat aan de andere kant wel van toepassing is, is het volgende:

Consumentenapparatuur dient immuun te zijn voor veldsterkten tot 5 V/m. Industrieele apparatuur tot 25 V/m. (Ik kan zo snel de bron niet vinden)

Als jij 400 watt maakt op 30, geloof ik graag dat je in je eigen huis en dat van de directe buren de grens bereikt van 5 V/m. Oplossing: vermogen naar beneden. Dat zal, bij een controle van het agentschap telecom, dan ook de oplossing zijn. Immers voldoet -voor wat de immuniteitseisen!- de apparatuur van de buren aan de eisen. Wat de uitgestraalde storing is dat natuurlijk wat anders.

Het veld dat je maakt, is ook nog afhankelijk van je antenne en antenne-opstelling. Bij mij hangen de uiteinden van de dipool ook voor- en achter het huis. Het electrisch veld is bij de uiteinden het sterkst, maar die hangen ook dicht bij de woningen.
Zou je echt je 400 watt willen blijven maken, kan het misschien interessant zijn om aan je antenne's te gaan werken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 nov 2010, 10:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 nov 2007, 16:19
Berichten: 3532
Als je even goed leest op de site van het AT, en dat verslag leest wat hier nog niet zo lang geleden is gepost,

Het AT is na klachten aan het meten gegaan aan die plasma schermen.
Hoewel deze aan de NORM voldoen geven ze toch te veel straling.

Daar gaan ze nu mee aan de slag, en waarschijnlijk moet de norm aangepast worden.
Dus er is wel een constante verbetering en wordt er naar de amateurs geluisterd.

Zo zwart is het dus niet allemaal.

_________________
Retired opp


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 nov 2010, 09:22 
Offline

Geregistreerd: 26 sep 2010, 16:25
Berichten: 129
Steef schreef:
Het AT is na klachten aan het meten gegaan aan die plasma schermen.
Hoewel deze aan de NORM voldoen geven ze toch te veel straling.


Dat is waar en dat weerleg ik ook niet. Maar topic-starter Marco geeft aan dat de TV aan- en uit gaat als hij gaat zenden.

De CE-normering bestaat (voor ons relevante deel) uit 2 punten:

    Het door de TV uitgestraalde vermogen. Blijkbaar voldoet de TV hier onvoldoende aan, wat het onderzoek van het AT ook bevestigd.

    Het immuun zijn voor ongewenste straling, in dit geval het door Marco zijn antenne's uitgestraalde vermogen. Zeer waarschijnlijk zijn deze TV's netjes immuun voor velden tot en met 5 V/m. Kom je daar boven (wat met 400 watt op 30 meter best kan!), heb je geen enkele garantie meer dat de TV blijft functioneren zoals bedoeld. Dat kun je de fabrikant en de eigenaar niet aanrekenen. AT zal dan ook zeggen: minder vermogen.

Al met blijft de storing van die dingen natuurlijk erg vervelend, ook al zouden ze net wel aan de normen voldoen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 nov 2010, 15:20 
Offline

Geregistreerd: 22 apr 2009, 19:42
Berichten: 423
PE1RIK schreef:
Steef schreef:
Het AT is na klachten aan het meten gegaan aan die plasma schermen.
Hoewel deze aan de NORM voldoen geven ze toch te veel straling.


Dat is waar en dat weerleg ik ook niet. Maar topic-starter Marco geeft aan dat de TV aan- en uit gaat als hij gaat zenden.

De CE-normering bestaat (voor ons relevante deel) uit 2 punten:

    Het door de TV uitgestraalde vermogen. Blijkbaar voldoet de TV hier onvoldoende aan, wat het onderzoek van het AT ook bevestigd.

    Het immuun zijn voor ongewenste straling, in dit geval het door Marco zijn antenne's uitgestraalde vermogen. Zeer waarschijnlijk zijn deze TV's netjes immuun voor velden tot en met 5 V/m. Kom je daar boven (wat met 400 watt op 30 meter best kan!), heb je geen enkele garantie meer dat de TV blijft functioneren zoals bedoeld. Dat kun je de fabrikant en de eigenaar niet aanrekenen. AT zal dan ook zeggen: minder vermogen.

Al met blijft de storing van die dingen natuurlijk erg vervelend, ook al zouden ze net wel aan de normen voldoen.



Wel heel erg vreemd. Dat me plasma tv van Panasonic totaal geen krimp geeft. ( verkocht door dat deze begon te storen)
Me Samsung LCD uit het jaar kruik de eerste zowat op de markt geen krimp geeft.
De nieuwe Samsung TV's compleet op tilt gaan.

Het kan en mag niet zo zijn dat At mij gaat vertellen dat ik me vermogen moet verlagen.
Zelfs met 200w gaat me eigen TV op 40/30mtr aan en uit. Lijkt me niet dan ik dan 5v/m maak.
Ik denk eerder dat het een harmonische is waarop de tv reageert. Op 20mtr en hoger kan ik gewoon 400w maken en is er niks aan de hand. Het aantal volt/meter blijft gelijk. Alleen de frequentie veranderd.

De antenne staat 5 a 6mtr boven het dak. En tot aan de grond is dat zeker een meter of 14 15. dus zeg dat de Antenne 13mtr verwijderd is vanaf me TV.
Ik kan niet de berekening maken maar iets zegt me dat dit niet normaal is.

**update**
Net eingelijk de fout gevonden. Via de scart kabel naar de omzetter komt het signaal binnen. Het vreemde is echter dat de Tv reageerd. Door een klapkern te plaatsen op de scart kabel Een ferriet ring te plaatsen in de voeding naar de omzetter is het probleem opgelost. Uiteraard zit er ook een klapkern op de hdmi kabel.
En nu maar eens kijken of dit resultaat heeft op de lange duur.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 nov 2010, 20:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 okt 2010, 20:23
Berichten: 145
Veel toestellen hebben een vorm van smartlink/easylink erop zitten. Dit wordt gebruikt om externe apparaten aan te sturen. Vroeger om zenders van de tv naar vcr te sturen, tegenwoordig om bijvoorbeeld de tv aan te laten springen als men de blueray aanzet, om maar iets op te noemen. Vind het wel vreemd dat het hierop reageert, zou niet gelijk mijn eerste gedachtengang zijn.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 nov 2010, 23:24 
Offline

Geregistreerd: 15 dec 2006, 19:38
Berichten: 1173
Woonplaats: waardenburg
Als ik de vele topics over elco problemen met Samsungs op diverse electronica forums mag geloven lost dit probleem zichzelf binnen twee jaar wel op :twisted:

Ik heb hier een Philips LCD TV van een familielid gerepareerd, die was net ouder dan een jaar. Een inverter probleem. Maar wat een stuk brakke techniek. Geen wonder dat het spul sneuvelt, stoort of rare dingen doet. Het zat letterlijk gedeeltelijk met plakband in elkaar.
Ik zou je eigen tv gewoon beter afschermen want Samsung kan er toch weinig aan doen. Als het ontwerp niet deugt wordt het voor hen ook lastig (helaas, eigenlijk zou het niet verkocht mogen worden)

Fred, heel gelukkig met zijn nog net op tijd gekochte Panasonic breedbeeld beeldbuis TV.

_________________
Mijn website met veel info over RF meettechniek www.pa4tim.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 28 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling