Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 02 okt 2020, 00:13

Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 18 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: GEEN DGPS op 70 cm !!!
BerichtGeplaatst: 14 jun 2009, 15:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 feb 2006, 00:59
Berichten: 4283
Woonplaats: Amersfoort
GEEN DGPS op 70 cm !!!

Patrick, ON4PN schrijft: "Laat van je horen en zorg ervoor dat de Nederlandse politici weet hebben van wat er met 2 MHz van de 70cm band te gebeuren staat. Mail onderstaande Dames en Heren want op 18 juni hebben ze een meeting met het AT. Laat weten dat het onaanvaardbaar is dat er zonder enig overleg met België eenzijdig frequenties in gebruik genomen worden voor DGPS. Uitzendingen in de 70cm band die een grensoverschrijdend karakter hebben. In Belgie is dit gedeelte voor radioamateurs primair en Nederland secundair. Deze DGPS signalen zullen in Duitsland en België D-Star- en analoge repeaters storen, zelfs repeaters van noodnetten en zelfs het amateur satellietverkeer kan verstoord worden. Voor het AT is dit allemaal niet belangrijk en overleg met de buurlanden is niet nodig ! DGPS mag geld opleveren, dat is niet het punt. Maar aub niét in de 70cm amateur band ! DGPS kan zonder probleem op een andere plek in het UHF spectrum: héél Europa doet dit, Nederland echter niet. Mail deze politici en maak ze bewust van de absurde houding van het AT. En vraag ze met aandrang het AT te laten afzien van dit plan!

Go for it !

73 Patrick ON4PN"

Voorbeeldtekst voor je mailtje downloaden:

Versie 1: in word - als tekstbestand

Versie 2: in word - als tekstbestand

Versie 3: in word - als tekstbestand


Enkele mailadressen van relevante politici om te mailen (typ de mailadressen die je wilt sturen, cq. waar je veel van verwacht zelf in je mailprogramma over!):

Afbeelding

Afbeelding

Het buitenland

Het onderwerp lijkt in het buitenland nog veel meer te leven dan in Nederland. Is de actiebereidheid in Vlaanderen om iets aan deze grensoverschrijdende vervuiling van de 70 cm-band aldaar te doen heel groot, in het Duitse taalgebied is er behalve actiebereidheid grote verontwaardiging. Met name over de korte en op het eerste oog halstarrige reactie van Agentschap Telecom over de zorg die door de amateurs daar en in Vlaanderen werd geuit. Dit is te lezen op de vele tientallen amateursites die in Duitsland sinds begin juni aandacht aan het onderwerp besteden. Ik heb via via begrepen dat de Duitse acties ook door de overheid daar gesteund worden, in Vlaanderen is het in ieder geval zeker dat de grensoverschrijdende storing aan Vlaamse repeaters door de BIPT wordt afgekeurd.

België heeft ook veel te duchten van de storing daar grote delen van het land zch binnen 90 km vanaf de Nederlandse grens bevinden. Wat vooral steekt is dat conform internationale afspraken bij de internationale coördinatie van repeaters op 70 cm rekening moet worden gehouden met een afstand van 90 km vanaf de repeater als deze over de grens heen hoorbaar zou zijin. Dat betekent dat behalve voor repeaters in delen van Noord-Holland en op Texel in alle andere gevallen bij de plaatsing van repeaters in Nederland met het buitenland moet worden overlegd. In het geval van DGPS-vergunningen blijkt dit overleg volgens de opvattingen van de Nederlandse overheden niet noodzakelijk, en worden er rustig aan landbouwers in bijvoorbeeld Zeeuws-Vlaanderen vergunningen uitgedeeld voor dit frequentiesegment. Behalve dat dit bij de Vlaamse amateurs de nodige storingen zal geven, moeten ook DGPS-gebruikers op vele kilometers vanaf de grens rekening houden met meer storing dan in Nederland. Immers, in zowel Duitsland als België is het gebied 438 - 440 MHz in tegenstelling tot in Nederland een voor amateurs primaire band. Dat betekent uiteraard zoals ook in alle andere gevallen dat er niet moedwillig mag worden gestoord, maar ook dat DGPS-gebruikers rekening zouden moeten houden met storing van deze andere primaire gebruikers (wat zij uiteraard niet kunnen). Immers de primaire status van Belgische en Duitse amateurs tussen 438 en 440 MHz houdt bij de landsgrens niet op.


Afbeelding

Een kleine greep uit de vele Duitstalige links over dit onderwerp cq. sites die over het onderwerp berichten:

DGPS op de site van de DARC: http://www.darc.de/user-cgi/user.pl?Akt ... t&Key=1374

DGPS op de site van de (net onder Nederlands Limburg gelegen Duitstalige) Belgische oost-kantons: http://www.rbo.be/dgps.htm

http://www.electronicbude.de/Hinweis%202.htm

http://www.funk-news.de/

http://www.amateurfunk-lueneburg.de/

http://www.amateurfunk.de/news/2009/06/10/70cm.php

http://www.dl1bi.com/news/single/articl ... s-ber.html

http://www.bts-datenbank.de/

http://www.i57.de/article.php?op=view&aid=956

Afbeelding

AT Nederland doet uitverkoop van 1/5de van de 70cm band ...

Patrick, ON4PN (bron: http://www.dstarvlaanderen.be)

... aan het te commercialiseren RTK-GPS systeem. Dat is een erg naukeurig GPS correctie systeem voor onder andere landbouwmachines. De band 438-440 Mhz zal heel snel bezet worden door deze systemen. Repeaters in Nederland zullen compleet verbannen worden uit dat bandsegment. Analoge uitzending kan nog wel maar mogen RTK-GPS niet storen : niet doen dus. Echter, hierdoor kunnen vrijwel alle 70cm repeaters in Belgie en Duitsland gestoord worden door deze Nederlandse RTK-GPS systemen. Voor het omgekeerde heeft het AT geen oor: een voorstel van Belgie om gebruik te maken van andere frequenties blijkt niet eens bespreekbaar. Het IARU bandplan heeft in deze optiek geen waarde voor het AT. Erger nog het AT wil Belgie en Duitsland aansporen om ook daar beperkingen door te voeren in het segment 438-440 Mhz. Nederland is het enige land in Regio 1 dat RTK-GPS verkeer wil in de amateur banden. Het is onaanvaardbaar dat Nederland eenzijdig en zonder respect voor dialoog zal bepalen wat er in de lucht komt in België en Duitsland.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jun 2009, 16:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 dec 2005, 18:19
Berichten: 702
Woonplaats: JO21mr
Oke, hier doe ik graag aan mee, en heb het email bericht verstuurd.

Wie volgt ?

PE0SAT - Jan

_________________
Call: PE0SAT
Location: JO21
Website: PE0SAT


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jun 2009, 17:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 okt 2006, 21:57
Berichten: 1103
Woonplaats: Enschede/JO32KF
Ik had al mail verstuurd zie ook :arrow: viewtopic.php?f=12&t=3453

Laat wat van je horen, zeg NEE tegen DGPS :!:

_________________
http://www.freeradionetwork.nl/

http://www.twentserelaisstations.nl/

http://www.cbforum.nl

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
weer online !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jun 2009, 19:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 feb 2006, 00:59
Berichten: 4283
Woonplaats: Amersfoort
Ik dacht ik zal het nog een beetje meer exposure geven. Kan nooit kwaad :wink:

_________________
Ik ben niet via PB's bereikbaar. Mailadres is x@xdv.me


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 06:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 okt 2006, 21:57
Berichten: 1103
Woonplaats: Enschede/JO32KF
Prima John ,hoe meer aandacht hoe beter .

_________________
http://www.freeradionetwork.nl/

http://www.twentserelaisstations.nl/

http://www.cbforum.nl

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
weer online !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 10:47 
Offline

Geregistreerd: 24 apr 2007, 08:11
Berichten: 419
Woonplaats: JO22ed
-


Laatst bijgewerkt door PA2RUS op 17 nov 2011, 13:25, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 11:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 feb 2006, 00:59
Berichten: 4283
Woonplaats: Amersfoort
pa2rus schreef:
Sinds de afschaffing van de kosten voor onze vergunnning hebben we volgens mij ook vaarwel gezegd tegen de eventuele rechten die we hadden op de amateurbanden.


Dit is gewoon niet waar. Het afschaffen van de kosten had te maken met een algemeen besluit van het kabinet om de vergunningplicht en de lastendruk voor het bedrijfsleven te verkleinen. Zendamateurs zaten toevallig in een categorie waarin ook marifoongebruikers zitten, waarvoor om die reden de vergunning en de betaling werd afgeschaft. Dit staat geheel los van de inspanningsverplichting die de overheid (bijv. AT) tegenover haar burgers (bijv. zendamateurs) heeft. Die inspanningsverplichting kan onder invloed van beleid wel veranderen, maar dat was daarvoor ook al het geval. Het staat formeel in ieder geval helemaal los van of we betalen of niet. Mocht je toch ervaren dat de service aantoonbaar teruggegaan is, kun je daar bezwaar tegen aantekenen en desnoods naar de rechter gaan.

pa2rus schreef:
Het verstrekken van DGPS vergunningen zorgen natuurlijk wél voor geld in de la van de overheid... Het lijkt er op dat het AT gewoon kan bepalen wat er met frequentiebanden gaat gebeuren, uiteraard gestuurd door de politiek.

Kan iemand mij overtuigen waarom ik hier aan mee zou moeten doen?

Ik vraag mij overigens in bredere zin af wat en of het AT iets te zeggen heeft over internationaal gemaakte afspraken? Hierbij valt o.a. ook te denken aan de grote verschillen tussen tussen N en F amateurs in de verschillende landen in regio 1. En dan natuurlijk ook het gebruik van DGPS.

Altijd open voor argumenten ;)

73s Martin - PA2RUS


AT kan tot op zekere hoogte haar eigen beleid voeren maar moet zich wel houden aan internationale afspraken die ze deels zelf heeft gemaakt. Wettelijk kunnen ze dit vanzelfsprekend gewoon doen. Wat je nu ziet is dat Nederlandse amateurs enigszins gelaten zitten te kijken. Het beleid om bovenin 70 cm andere gebruikers toe te laten stamt uit de jaren 70/80, en is dus ook al best wel oud. In het buitenland beginnen ze echter daadwerkelijk last te krijgen van de Nederlandse DGPS-gebruikers. En dat in een bandsegment dat in die landen doorgaans primair en exclusief aan de amateurdienst is toegewezen. Dat betekent bijv. dat D-STAR-repeater ON0WV op 439.56250 MHz op slechts zo'n 12 km vanaf de grens met (Nederlands) Zeeuws-Vlaanderen ondertussen flink last zal beginnen te krijgen van bijvoorbeeld landbouwers in dat gebied die voor de automatische besturing van hun landbouwvoertuigen gebruik van dit systeem. Omgekeerd hoeven de Belgen geen rekening te houden met storing aan dit soort apparatuur. Ze mogen niet moedwillig storen, maar omdat het alletwee primaire gebruikers betreft moeten ze eventuele niet-moedwillige storingen (en daardoor risico op ongelukken) wel van elkaar accepteren.

Bij 70 cm-repeaters wordt gewoonlijk rekening gehouden met een afstand van 90 km over de grens. Voor dit soort professionele gebruikers waarvan de zender ook vaak vast opgesteld staan, wordt naar mijn weten daarvoor ook niet overlegd, waarmee een groot deel van België zonder enige coördinatie potentieel in de 'gestoorde' zone valt. In België zijn ze daar echt laaiend over, en ook over de in hun ogen kortaffe reactie hierover van AT, en ook in Duitsland houdt het de gemoederen flink bezig. Sinds gisteren staat een bericht hierover op de veelgelezen voorpagina van http://www.darc.de. Ik weet niet helemaal zeker hoe dat in Duitsland zit, maar in België zit de BIPT voorzover ik gehoord heb erg met de zaak in de maag, en is de organisatie eigenlijk ook behoorlijk op de hand van de amateurs. Er zou van daaruit dus best wel eens beweging in de zaak geforceerd kunnen worden.

Ik vind dat we als Nederlanders het niet moeten laten afweten en de Belgische en de Duitse amateurs hier flink in moeten steunen.

En het kan kortom, wat dit betreft dus nog een hele hete zomer worden :-)

_________________
Ik ben niet via PB's bereikbaar. Mailadres is x@xdv.me


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 12:32 
Offline

Geregistreerd: 24 apr 2007, 08:11
Berichten: 419
Woonplaats: JO22ed
-


Laatst bijgewerkt door PA2RUS op 17 nov 2011, 13:26, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 15:29 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 695
Woonplaats: Oisterwijk
De verenigingen spelen al jaren niets meer klaar. Het komt steeds vaker neer op de individu. Kijk maar eens naar het wakker schudden van het AT ivm de storende CV ketels. Daar hebben de verenigingen weinig in betekend.

Ik ben al een tijdje het vertrouwen in de verenigingen verloren, er wordt niets gedaan aan goede promotie, verdediging van onze huidige rechten, het AT achter hun reet aanzitten ed.

Waarom zou ik nog lid moeten blijven? De clubavonden zijn slecht bezocht en er wordt weinig georganiseerd om leden te trekken. De verenigingsbladen hebben nauwelijks aantrekkelijke inhoud, het amateuroverleg is ja en amen en voor de QSL kaarten heb je tegenwoordig internet. Daarnaast staan er twee websites in de lucht die niet tot nauwelijks actueel worden gehouden.

En om het commentaar te voorkomen dat het aan mij ligt, ik heb in de besturen gezeten, maar je botst steeds weer op tegen bobo's die geen kant op willen en bang zijn om de mening van hun leden te verdedigen of uberhaupt iets met "modernisering" willen doen....


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 15:57 
Offline

Geregistreerd: 24 apr 2007, 08:11
Berichten: 419
Woonplaats: JO22ed
-


Laatst bijgewerkt door PA2RUS op 17 nov 2011, 13:26, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 16:09 
>>> QSL kaarten heb je tegenwoordig internet. <<<

Ja eQSL.org, moest direct afgeschaft worden, dat is ja niks aan.
Alle eQSL's die ik binnen krijg, gaan direct in het rond archief. (Prullenbak)
De QSL kaarten moet je via de QSL manager binnenkrijgen en versturen.
Dan is de kwaliteit ook beter, en de kaarten zijn meestal mooier, dit is ook heel belangrijk.


Vy 73' Ruud - PA3ECZPE5PVB schreef:
De verenigingen spelen al jaren niets meer klaar. Het komt steeds vaker neer op de individu. Kijk maar eens naar het wakker schudden van het AT ivm de storende CV ketels. Daar hebben de verenigingen weinig in betekend.

Ik ben al een tijdje het vertrouwen in de verenigingen verloren, er wordt niets gedaan aan goede promotie, verdediging van onze huidige rechten, het AT achter hun reet aanzitten ed.

Waarom zou ik nog lid moeten blijven? De clubavonden zijn slecht bezocht en er wordt weinig georganiseerd om leden te trekken. De verenigingsbladen hebben nauwelijks aantrekkelijke inhoud, het amateuroverleg is ja en amen en voor de QSL kaarten heb je tegenwoordig internet. Daarnaast staan er twee websites in de lucht die niet tot nauwelijks actueel worden gehouden.

En om het commentaar te voorkomen dat het aan mij ligt, ik heb in de besturen gezeten, maar je botst steeds weer op tegen bobo's die geen kant op willen en bang zijn om de mening van hun leden te verdedigen of uberhaupt iets met "modernisering" willen doen....


Omhoog
  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 16:14 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 695
Woonplaats: Oisterwijk
Om nog even off-topic te blijven. Je hebt ergens wel gelijk, maar houdt er rekening mee dat je, indien je je vereniging vertegenwoordigd ook verplichtingen hebt.

Ik kan me niet herinneren dat de leden van het amateuroverleg welke er namens de verenigingen zitten ooit aan de leden advies heeft gevraagd door middel van bv. enquete. Zij vertegenwoordigen de leden van de amateurvereniging, zij dienen meningen in te winnen en niet andersom.

De redactieleden van de bladen hebben ook zo hun verantwoordelijkheden, er wordt veel geklaagd dat ze geen copy ontvangen, maar er is genoeg nieuws te vinden. Je moet als redactie niet wachten tot het op je af komt maar zelf die informatie zoeken en verwerken. Dat is een goede redacteur.

Dit geld natuurlijk ook voor de afdelingen. Ik merk te vaak dat er te veel wordt vergaderd en te weinig wordt gedaan. Uiteraard spelen de leden hier een belangrijke rol in, maar vaak wordt vergeten de leden om input te vragen. Dit speelt gelukkig niet bij alle afdelingen.

Daarnaast ben ik van mening dat er veel te weinig gebruik wordt gemaakt van moderne technieken, zoals internet.


Ik zie veel liever een goed gevulde en interactieve website, dan een karig gevuld clubblad.
Er wordt teveel vastgehouden aan het oude en te bang gereageerd op het nieuwe.
En inderdaad, de leden mogen best wat meer van zich laten horen, maar ook de heren aan de andere kant van de tafel houden zich veel te stil.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 18:17 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 dec 2007, 12:40
Berichten: 209
jongens stop met "off topic" lullen...

stuur liever een mail naar jullie bestuursorganen van de tweede kamer, alleen zij kunnen wat veranderen.

amateurverenigingen zijn in de hogere regionen alleen bestukt met deels versteende dinosaurussen, verwacht van hen niet teveel actie tenzij iemand CW of RTTY op HF wil afschaffen wegens frequentieinefficient....(dit is een grap, voor de simpele zielen).

Van de dappersten der Galliers....

Pedro


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 18:25 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 695
Woonplaats: Oisterwijk
Beste Pedro,

Ik begrijp je wel, het grootste probleem voor de Nederlandse amateur is dat we er geen zak tegen kunnen doen. We hebben een secundaire status en het AT mag wie dan ook een primaire status geven. Dan moeten wij gewoon wijken. De enige manier om hier iets aan te doen is grote internationale druk en het AT wijzen op de internationale afspraken.

Gelukkig is dit al in volle gang...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jun 2009, 18:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 okt 2006, 21:57
Berichten: 1103
Woonplaats: Enschede/JO32KF
Ja hoe meer druk hoe beter ,ook v/d Nederlandse amateurs .Ook al hebben wij een sec. status dat wil niet zeggen dat we het over al mee eens zijn.
:idea: viewtopic.php?f=12&t=3453

_________________
http://www.freeradionetwork.nl/

http://www.twentserelaisstations.nl/

http://www.cbforum.nl

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
weer online !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 18 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SM0FLY en 7 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling