Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 okt 2019, 11:30

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 32 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 02 feb 2019, 21:32 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 581
Ook in de versie 5 kan je nieuwe data base's aanmaken. Ik heb de mijne van de V 5 naar de V 6 gezet.
/P /M vanity cal etc.
ik heb aparte logbook voor digi, cw en ssb,


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 03 feb 2019, 10:35 
Offline

Geregistreerd: 17 okt 2016, 01:43
Berichten: 27
databases wel, de persoonsgegevens in dat onderdeel voor digi modes echter niet
nuja dat is nog niet een enorm probleem

_________________
on3nad


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 03 feb 2019, 10:59 
Offline

Geregistreerd: 17 okt 2016, 01:43
Berichten: 27
stomme vraag maar is er ergens een optie om de nummering van de qso's te doen bij hrd? zou zeer handig zijn om ook de nummering te hebben

_________________
on3nad


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 03 feb 2019, 12:07 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 581
Wat bedoel je met nummering? En verschillende calls kan je ook gebruiken zoals ik al eerder meldde


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 03 feb 2019, 12:15 
Offline

Geregistreerd: 17 okt 2016, 01:43
Berichten: 27
weet ik , maar er is in de digitale soft maar 1 profiel mogelijk blijkbaar.

bedoel de nummering van de qso's.

1,2, 3, enz

_________________
on3nad


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 03 feb 2019, 13:11 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 404
Woonplaats: Breda
Klik in het venster met gelogde qso's op de rechter muisknop. Kies "Layout" in het pop-up menu dat verschijnt. Je ziet dan in de linker kolom een overzicht van alle mogelijke velden van de database en in de rechter kolom de velden die nu getoond worden in je logboek.
Zoek in de linker kolom naar "Primary Key" en plaats dat met de toetsen tussen beide kolommen naar de plaats waar je het hebben wil in de rechter kolom. Sluit af met OK.

Dit zijn unieke getallen die de primaire sleutel van ieder gelogd qso in de database vertegenwoordigen. Dat zou voldoende voor je moeten zijn. Deze getallen zijn niet te modificeren maar wellicht volstaat het voor je.

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 03 feb 2019, 16:09 
Offline

Geregistreerd: 17 okt 2016, 01:43
Berichten: 27
top , dat was inderdaad wat ik zocht

bedankt

_________________
on3nad


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 03 feb 2019, 19:49 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 581
Wat is de bedoeling van die nummering ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 04 feb 2019, 00:09 
Offline

Geregistreerd: 17 okt 2016, 01:43
Berichten: 27
heeft niet echt een doel, eerder een eigen voorkeur

_________________
on3nad


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 09 feb 2019, 14:17 
Offline

Geregistreerd: 17 okt 2016, 01:43
Berichten: 27
nog even een stomme vraag, zou een update van v5 naar de huidige versie moeglijk zijn of word dat herinstall?

_________________
on3nad


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 09 feb 2019, 16:53 
Offline

Geregistreerd: 17 okt 2016, 01:43
Berichten: 27
effe een update , de v5 werkt nu intussen compleet en lijkt me toch de beste oplossing

misschien op termijn toch de laatste versie aankopen
eerst maar eens een paar extra schermen aankopen om alles mooi te verspreiden

_________________
on3nad


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 09 feb 2019, 18:54 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 581
Waarom een paar extra schermen? Dat snap ik niet. Ik draai HRD op de laptop met 1 scherm. Als wat ik nodig heb in digimode is het digi mode scherm. Als ik cw of foni doe, dan heb ik alleen het logbook scherm nodig. Als ik iets wil switchen dan klik ik op het home screen; hou het simpel.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 10 feb 2019, 00:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 706
Woonplaats: Dronten
on4avt schreef:
Waarom een paar extra schermen? Dat snap ik niet. Ik draai HRD op de laptop met 1 scherm. Als wat ik nodig heb in digimode is het digi mode scherm. Als ik cw of foni doe, dan heb ik alleen het logbook scherm nodig. Als ik iets wil switchen dan klik ik op het home screen; hou het simpel.

Meerdere schermen is simpeler bedienen, zeker als je tegelijk ook andere programma's gebruikt.

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 10 feb 2019, 08:11 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 581
e


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: log soft
BerichtGeplaatst: 10 feb 2019, 10:28 
Offline

Geregistreerd: 17 okt 2016, 01:43
Berichten: 27
heb graag een overzicht :)
pc boven draait ook op 2 schermen is bv handig als ik naast hrd ook nog even de browser nodig heb ofzo

_________________
on3nad


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 32 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling