Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 29 sep 2020, 05:00

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 03 aug 2020, 15:03 
Offline

Geregistreerd: 03 jan 2007, 22:08
Berichten: 242
Woonplaats: WADDINXVEEN
Hallo!

Ik heb een combinatie van een FT-70D en een Jumbospot, die ik voorlopig maar aan America Link heb gekoppeld: en het werkt nog ook HI!

Waar heb jij je hotspot aan gelinked :?:


Met vriendelijke groeten,

Jan PD2JHP

_________________
Making a contact is great; to be friends is greater... Try to help each other!

Life should NOT be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body.
Rather we should skid in sideways - Chardonnay in one hand - chocolate in the other - body thoroughly used up, totally worn out and screaming "WHO HA, What a Ride"! HI HI


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 aug 2020, 16:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 4092
Woonplaats: JO22NB
Hallo Jan,

Sinds een half jaar houd ik mij ook met C4FM bezig. Inmiddels 2 Jumbospots hier. 1 direct aan de router verbonden, de ander via WIFI. De eerste mogelijkheid kan ik je aanraden.

Wat is je bedoeling? Wil je over de grens praten dan heb je al een goede keus gemaakt. CQ-UK Room, YSF27793, is ook erg leuk om te gebruiken.

Wil je meer in Nederland blijven luister dan eens naar NL Central, YSF96455. Via http://c4fm.digitalevoice.nl/ kan je meer over deze reflector te weten komen. Zo heeft deze reflector meerdere kamers.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 aug 2020, 17:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2011, 21:51
Berichten: 3549
Woonplaats: Emmen (JO32LS)
Ik heb hier een OpenSpot1 en een Yaesu FT1XDE. NL-Central is geen probleem, zo ook een Amerikaans node.

Heb me verder totaal niet verdiept in het betreden van kamertjes en zuks. (geen idee of dat wel mogelijk is met mijn combinatie)

_________________
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut (Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, STS-1, STS-9)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 aug 2020, 19:06 
Offline

Geregistreerd: 08 feb 2009, 09:07
Berichten: 211
Woonplaats: Purmerend
PD2JHP schreef:
Hallo!
Waar heb jij je hotspot aan gelinked :?:



Ik ben nog zoekende.
In beginsel kom ik uit op NL-CENTRAL.
Maar ik mag graag overstappen naar AMERICALINK of CQ UK.

Wel een beetje gedoe dat overstappen.
Ik kan de rooms nog niet opslaan in een memory.
Ik gebruik een Yaesu FTM400 icm een Pi-Star DV-Mega board.

_________________
73

Dennis | PD0Y
https://www.qrz.com/db/pd0y


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 aug 2020, 20:27 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 4092
Woonplaats: JO22NB
PD0Y schreef:
Wel een beetje gedoe dat overstappen.
Ik kan de rooms nog niet opslaan in een memory.


In de software Pi-star kan je vrij vlug schakelen naar een andere reflector. Tabblad "admin"
Of een wires-x verbinding opbouwen en via "search" verder.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 aug 2020, 20:39 
Offline

Geregistreerd: 08 feb 2009, 09:07
Berichten: 211
Woonplaats: Purmerend
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
In de software Pi-star kan je vrij vlug schakelen naar een andere reflector. Tabblad "admin"
Of een wires-x verbinding opbouwen en via "search" verder.


Hi Tjeerd,

Ik doe het inderdaad via het dashboard.
Maar die Wires-X oplossing met search is erg omslachtig als je de hele lijst moet aflopen.
Dat vind ik het gedoe.

_________________
73

Dennis | PD0Y
https://www.qrz.com/db/pd0y


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 aug 2020, 21:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 4092
Woonplaats: JO22NB
Dat klopt Dennis.

Bij search kan je ook een paar tekens invoeren. Bijvoorbeeld " NL" en dan krijg je alle Nodes in Nederland

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 aug 2020, 10:55 
Offline

Geregistreerd: 08 feb 2009, 09:07
Berichten: 211
Woonplaats: Purmerend
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Dat klopt Dennis.

Bij search kan je ook een paar tekens invoeren. Bijvoorbeeld " NL" en dan krijg je alle Nodes in Nederland


Moet toch nog iets bij... zie video.


youtu.be/azbalY5L4tA

En alleen AMERICA intikken geeft geen AMERICALINK.
Dus blijf je in het duister tasten.
Het is me ook nog niet duidelijk hoeveel Nederlandse groepen er zijn.

_________________
73

Dennis | PD0Y
https://www.qrz.com/db/pd0y


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 aug 2020, 11:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 jun 2019, 18:44
Berichten: 147
Woonplaats: Over de Schreve
PD0Y schreef:
Het is me ook nog niet duidelijk hoeveel Nederlandse groepen er zijn.


Zoek in onderstaande lijst op "Netherlands" (zonder aanhalingstekens):

https://www.yaesu.com/jp/en/wires-x/id/active_room.php

Ge kunt met de DTMF-microfoon ook direct het node ID ingeven. De node ID's vind ge in de lijst.

_________________
À bois noueux, hache affilée.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 aug 2020, 11:49 
Offline

Geregistreerd: 08 feb 2009, 09:07
Berichten: 211
Woonplaats: Purmerend
F0NVA schreef:
Ge kunt met de DTMF-microfoon ook direct het node ID ingeven. De node ID's vind ge in de lijst.


Okay, dus HOBBYSCOOP is dan 27363

Ik ga naar SEARCH and DIRECT.
Als ik dan deze nummers op mijn microfoon in typ gebeurt er niets.
Hij reageert niet op mijn nummers.
In een video zag ik ooit dat je dan eerst * in moet drukken op het scherm.
Maar ook die kan ik niet indrukken (licht grijs).
Ik vergeet vast iets ... maar wat?

_________________
73

Dennis | PD0Y
https://www.qrz.com/db/pd0y


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 aug 2020, 12:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 jun 2019, 18:44
Berichten: 147
Woonplaats: Over de Schreve
PD0Y schreef:
In een video zag ik ooit dat je dan eerst * in moet drukken op het scherm.


Ik doe niet aan video's, wel aan handleidingen:

Afbeelding

Ik denk dat ge deze handleiding eens aandachtig moet lezen:

Afbeelding

_________________
À bois noueux, hache affilée.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 aug 2020, 12:21 
Offline

Geregistreerd: 08 feb 2009, 09:07
Berichten: 211
Woonplaats: Purmerend
F0NVA schreef:
Ik denk dat ge deze handleiding eens aandachtig moet lezen:


Daar was ik aan begonnen, maar zo veel letters :shock:
In ieder geval werkt het nu. Super bedankt!

O ja, weet je toevallig ook het ID van NL-CENTRAL want die staat dan weer niet in de lijst met active nodes?

_________________
73

Dennis | PD0Y
https://www.qrz.com/db/pd0y


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 aug 2020, 13:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 4092
Woonplaats: JO22NB
YSF96455 Dennis.

Hoe bouw jij een wires-x op, via PI1AMS? Ik doe dit via PI1UTR en met het ingeven van " NL" krijg ik een hele lijst.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 aug 2020, 14:01 
Offline

Geregistreerd: 08 feb 2009, 09:07
Berichten: 211
Woonplaats: Purmerend
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
YSF96455 Dennis.

Hoe bouw jij een wires-x op, via PI1AMS? Ik doe dit via PI1UTR en met het ingeven van " NL" krijg ik een hele lijst.



Als ik het nu via AMS doe krijg ik na invoeren NL de volgende....

NL-OOST-VHP
NL-OOST-TWE
NLW-ARC

Maar normaal gebruik ik mijn HOTSPOTje met Pi-Star.

Als ik een paar keer met die ID's werk zit hij nog wel eens vast zie ik zojuist.

_________________
73

Dennis | PD0Y
https://www.qrz.com/db/pd0y


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 aug 2020, 14:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 4092
Woonplaats: JO22NB
Dennis,

Inmiddels hebben wij elkaar over gesproken. Vreemd dat je via PI1AMS alleen deze 3 maar te zien krijgt.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling